Nepoznata zvijer snimljena na rubu rezervata Veliki Pažut

Vijesti

Ovih dana  neposredno uz rezervat Veliki Pažut unutar regionalnog parka Mura-Drava snimljena je nepoznata zvijer. Stručnjaci za divlje životinje pretpostavljaju kako je riječ o pumi koja je nekome pobjegla, ali to još nitko nije potvrdio. Snimka je nastala prije 10 dana i potpuno je autentična. Autor snimke je Josip Štefic iz Kotoribe.

Na snimci  se vidi nešto poput velike divlje mačke veličine oko 80 centimetara i dužine oko 1,5 metra izrazito dugog repa. Pretpostavka je da ju je netko u Mađarskoj, Sloveniji ili Hrvatskoj držao kao ljubimca. No, zasad nema prijave bijega.

“Dvaput je viđena u sumrak pa se čini da je crna, no ne mora biti. Pretpostavka je da se radi o pumi ili slično, koja je nekome pobjegla.

Nemojte se priblžavati životinji ako ju vidite i ne izigravajte heroje. Posljednji skok koji se vidi na noćnoj snimci je dugačak prema tragovima otprilike pet metara u daljinu.

Snimka je stara 10 dana i čekali smo hoće li se životinja negdje pojaviti da bi ju mogli pratiti”, napomenuo je Branimir Reindl, koji se bavi spašavanjem divljih životinja i koji je prvi objavio snimku.

Napominje kako je u četvrtak dobio poziv od ribiča, inače i lovca koji je također vidio zvijer, i sve se poklapa sa snimkom koja je objavljena.

“On dobro poznaje razliku i veličinu lisice,čcaglja i divlje mačke, a vjerojatno je ovu mačku vidio na udaljenosti oko 100 metara u sumrak na rubnom području Velikog Pažuta. Sve potvrđuje ovu snimku”, zaključuje.

O svemu su obaviještene mjerodavne institucije. Ako imate saznanja o zvijeri koja se pojavila  svakako odmah javite.

Video: Izvor danica.hr

 


Tagovi: DRAVA PAZUT PODRAVINA PUMA

Podijeli sadržaj:
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
NAJČITANIJE

Ako tko primijeti ili čuje nešto o takvoj životinji, molim informacije.