Hrvatska spin reprezentacija deveta na SP u Italiji

Vijesti

15. Svjetsko prvenstvo u ribolovu grabežljivaca umjetnim mammcima sa obale održano je u Italiji od 1. do 5. lipnja na rijeci Noce i Vermigliana. Na prvenstvu je nastupilo 16. reprezentacija među kojima i Hrvatskaza koju su nastupili Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin, Mijo Boras iz ŠRD Pešćenica Zagreb, Boris Šiljeg iz ŠRD Krka Knin, Hrvoje Kuzmić i Mirko Hanžeković iz ŠRk Šoderica Koprivnica dok je trener reprezentacije bio Željko Kuk iz UŠRIDRRH Zagreb a kapetani Ante Mrkonja iz ŠRD krka Knin i Jasmin Šubašić iz ŠRD Samobor.

Otvorenje natjecanja održano je u starom dvorcu San Michele u Ossani. Natjecanje je otvorio predsjednik Fipsed-a Claudio Matteoli. Nakon održanog treninga svih natjecatelja na rijekama Noce i Vermigliana slijedila su dva dana natjecanja gdje je Hrvatska reprezentacija osvojila 9. mjesto. Najbolji pojedinčno bio je Boris Šiljeg na 15. mjestu i Mario Matijašić na 21 mjestu i Kuzmić Hrvoje na 30. mjestu dok su Mijo Boras i Mirko Hanžeković nastupali u jednom danu natjecanja te ostvarili plasmane iznad 60. mjesta.

Proglašenje pobjednika prvensta održano je u Kulturnom centru u gradu Vermiglio. Prvo mjesto uvjerljivo je osvojila reprezentacija Italije, drugo mjesto pripalo je reprezentaciji Ukrajine a treće reprezentaciji Slovačke. Pojedinačno najbolji su bili natjecatelji Italije koji su u potpunosti iskoristili poznavanje vode i način ribolova. Svjetski prvak postao je Massimiliano Ghibaudo, drugo mjesto osvojio je Alberto Giolo a treće Arno Hermann.

Rijeke na kojima se održalo 15. Svjetsko prvenstvo nalaze se u pokrajini Trentino u dolini Val do Sole kod gradova Ossana i Vermiglio prosjećne širine od 7 do 12 metara i protoka od 1 do 4 m/s. Cijelo područje je turistički značajno za adrenalinske sportove u prirodi.

Fotografije:

Foto: Mirko Hanžeković, Denis Levochkin,  Francesca Bridi