63. Kup Hrvatske u sportskom ribolovu održan je u Međimurju

Vijesti

seniori_kupSavez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije, te sportska ribolovna društva Čikov Sveti Martin na Muri i Šaran Podturen bili su organizatori i domaćini 63. kupa Hrvatskog športskog ribolovnog saveza u lovu ribe udicom na plovak koji se održao od petka 15. do nedjelje 17. srpnja. Nastupile su ukupno 52 ekipe, sa više od 200 ribolovaca. Seniori i seniorke natjecali u se se na stazi u Žabniku, a juniori i juniorke na staroj Muri kod Podturna.

U kategoriji juniora prvo mjesto osvojila je ekipa Šaran Podgajci Podravski, drugo mjesto Novi Marof dok je treče mjesto osvojila ekipa Interland Varaždin. Pojedinačno najbolji junior na kupu Hravtske bio je Robert Rušec iz Interlanda Varaždin.
U kategoriji juniorki prvo mjesto osvojila je ekipa Mura iz Murskog Središća, drugo mjesto Ostriž Novakovec dok je treće pripalo ekipi Ivanec. Najbolji pojedinačni rezultat ostvraila je Iva Jagec iz Mure Mursko Stedišće.
U kategoriji kadeta I kadetkinja nisu nastupile ekipe iz Koprivničko križevačke županije.
U najjačoj kategoriji seniora pobijedila je ekipa Glavatica Pfeifer Sensas Prelog, drugo mje

sto osvojila je ekipa Linjak Palovec a treče Interland Varaždin. Pojedinačno najbolji rezultat ostvario je koprivničanac Matija Lončar iz Glavatice Prelog koji je ove godine njihov član.

Predstavnik naše županije ekipa Štuke Torčec osvojila je 12. mjesto.
U kategoriji seniorki prvo mjesto osvojila je ekipa Klen Sveta Marija, drugo mjesto pripalo je ekipi Koprivnica a treče Ivancu. Pojedinačno najbolja je bila Ivanka Škoda iz Klena Sveta Marija.
U ovoj kategoriji nastupila je ekipa Hlebine te je završila na 8. mjestu dok je ekipa Bistra Repaš završila na 9. mjestu u konkurenciji 9. ekipa.
Ovakvim rezultatima I smanjenim brojem sudionika na najmasovnijem ribičkom natjecanju u Hrvatskoj nastavlja se stagnacija sportskog ribolova u kategoriji ribolov udicom na plovak u Koprivničko-križevačkoj županiji što je posebno vidljivo u kategorijama juniora.

Kompletni rezultati natjecanja