Spin liga – 700 pastrva za kraj sezone

Vijesti

Na rijeci Dobri kod Ogulinskog Hreljina održana su posljednja dva kola Hrvatske Spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima). Sedmo i osmo kolo održano je u idealnim vremenskim uvjetima. Uz idealan vodostaj rijeke Dobre trebalo je imati i sreće kod izvlačenja startnih brojeva koji značajno utječu na ukupan rezultat jer se na novo pripremljenoj natjecateljskoj stazi nalazilo i nekoliko mjesta s jako puno ribe. Treba napomenuti da je rijeka Dobra dodatno poribljena sa 100-njak kg pastrve. Spin liga je jedina liga koja ulaže u natjecateljske vode te nakon lige vode ostaju poribljene lijepim primjercima pastrva.

Ribolov je bio odličan  tako da je u dva dana ulovljeno čak 708 pastrva. U subotu u 7. kolu lige  ulovljeno je 326 riba a u 8. posljednjem kolu 382 ribe.

U takvim uvjetima u 7. kolu najbolji je bio Matijašić Mario iz  ŠRD Dobra Ogulin sa 64 ulovljene ribe i 7 bodova ispred Jasmina Šubašić iz ŠRD Samobor koji je ulovio 49. riba i ostvario 15 bodova  dok je treći bio Željko Kuk iz ŠRD UŠRIDRRH  s 35 ulovljenih riba i 17, 5 bodova.

U posljednjem 8. kolu natjecanja najbolji je bio Jasmin Šubašić iz ŠRD Samobor sa 46 ulovljenih riba i 11 bodova ispred Mirka Hanžeković iz ŠRK Šoderica Koprivnica s 34 ulovljene ribe i ostvarenih 18, 5 bodova dok je treći bio  Mijo Boras iz ŠRD Peščenica  sa 31 ulovljenom ribom i ostvarenih 22,5 bodova.

Zadnje je kolo bilo vrlo zanimljivo jer je desetak prvoplasiranih natjecatelja imalo priliku osvojiti mjesto koje vodi u reprezentaciju Hrvatske. Pobjednik lige postao je  Mijo Boras iz ŠRD Peščenica Zagreb sa 28 negativnih bodova, drugo mjesto osvojio je Jasmin Šubašić iz ŠRD Samobor sa 33 ostvarena boda a treći je Željko Kuk iz UŠRIDDRH Zagreb sa 39 negativnih bodova a plasman za reprezentaciju Hrvatske izborili još sljedeći natjecatelji: 4. Šiljeg Boris iz ŠRD Krka Knin, 5. Hunjadi Mihael ŠRD Štuka Donja Dubrava, 6. Matijašić Mario iz  ŠRD Dobra Ogulin, 7. Pešut Ivan iz ŠRD Mrežnica Duga Resa i 8. Hrvoje Kuzmić iz  ŠRK Šoderice Koprivnica.

Od naših natjecatelja iz ŠRK Šoderice u 7. kolu lige Hrvoje Kuzmić bio je četvrti,  Mirko Hanžeković je bio sedmi dok je Mihael Hunjadi iz Rasinje koji se natječe za ŠRD Štuka Donja Dubrava bio deseti. U 8. kolu Hanžeković je bio drugi, Hunjadi 6. a Kuzmić 12. Iako je Hanžeković bio solidan u zadnja 4. kola na kraju mu je zbog lošeg ribolova na početku sezone to  nije bilo dovoljno da nadoknadi razliku od  3. boda za plasman u reprezentaciju Hrvatske.

Organizator zadnja dva kola lige bio je ŠRD ogulin koji je odlićno pripremio stazu i organizirao natjecanje dok je suđenje proveo glavni sudac HŠRS-a Dražen Stipetić.