Prva dva kola Županijske spin lige održana na jezeru Šoderica

Vijesti

Na jezeru Šoderica održano je 1. i 2. kolo Županijske spin lige. Natjecanju se odazavalo 10 Sportsko ribolovnih klubova. Domaćin prva  dva kola lige bio je ŠRK Podravka.Predsjednik ŠRK Podravke Darko Rakić otvorio je i natjecanja dok je glavni sudac sa ribočuvarima bio Miroslav Jenduka. Natjecanje je održano  po 3 sata u svakom kolu natjecanja.  U prvom kolu većina ekipa opredjelila se za ribolov štuke što se pokazalo kao loš izbor jer je štuka bila slabo aktivna te se upisale samo 4 ekipe.  Največu štuku od 60 cm ulovila je ekipa ŠRP Krap.  Ekipa Carp Podravina ( Toth- Pevec) opredjelila se za ribolov grgeča te im je to donijelo sigurno mjesto u prvom kolu lige.  Druga je bila ekipa ŠRK Krap novo Virje  (Jaković – Tomec) a treće ŠRK Šoderica (Hanžeković -Kuzmić).

U drugom kolu upisalo se 8 ekipa ali su ipak zbog manjih štuka   ponovno najbolje rezultate ostvarile ekipe koje su se odlučile na ribolov grgeča. Prvo mjesto osvojila je ekipa ŠRK Šoderice (Hanžeković – Kuzmić) , drugo ŠRK Carp Podravina (Pevec – Toth) treće ŠRK Hlebine (Sivac – nn).

Nagrade najboljim ekipama podjelio je predsjednik Županijskog saveza Ivan Petak.

Nakon dva kola u vodstvu je ŠRK Carp Podravina sa 3 negativna boda ispred ŠRK Šoderice koji imaju 4 negativna boda. Liga se nastavlja 3. i 4. kolom na jezeru Ješkovo 15.11. 2020.