Održana prva dva kola Hrvatske Spin lige

Vijesti

Na rijeci Žrnovnici u Splitu 28. i 29. ožujka 2015. godine održana su prva dva kola prvenstva Hrvatske spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima). U ligi sudjeluje 16 natjecatelja među kojima i Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderice Koprivnica, dok Mirko Hanžeković iz Koprivnice sudjeluje kao natjecatelj ŠD Klen iz Svete Marije u Međimurju.

Na rijeci Žrnovnici natjecanje je održano po prvi put u organizaciji Ribolovnog saveza Splitsko-dalmatinske županije i ŠRD Žarovnice. Izbor rijeke Žrnovnice pokazao se kao dobar jer je voda bogata ribom, posebno kalifornijskom i mekousnom pastrvom. Ribolov je bio dobar, ukupno je nakon dva dana natjecanja u trajanju po 4 sata ulovljeno oko 250 riba iako vremenski uvjeti prvi dan nisu bili idealni zbog jake bure.

U 1. kolu natjecanja najbolje rezultate ostvario je Mijo Boras iz ŠRD Peščenica Zagreb, drugo mjesto Karlo Roštaš iz ŠRD Pešćenice Zagreb i treće mjesto Boris Šiljeg iz ŠRD Krka iz Knina. U drugom kolu ponovno je Boras iz ŠRD Pešćenica Zagreb bio najbolji, drugo mjesto osvaja Ante Mrkonja iz ŠRD Krka Knin, a treće Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin.

Nakon dva kola natjecanja u vodstvu je Mijo Boras iz ŠRD Peščenica Zagreb sa 2 boda, drugo mjesto drži Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin sa 7 bodova, a treće mjesto Karlo Roštaš iz ŠRD Pešćenice Zagreb sa 8 bodova.

Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderica Koprivnica nakon 2. kola natjecanja nalazi se na 5. mjestu sa 14 bodova, dok je Mirko Hanžeković iz ŠRD Klen Sveta Marija na 9. mjestu sa 17 bodova.

Sljedeća dva kola održavaju se 18./19. travnja na stazi Dobra u Vrbovskom ili Kanal u Svetoj Mariji.

Fotke sa natjecanja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)