Održan 11. međunarodni kup Međimurske pastrve

Vijesti

HM1_4828U subotu 30. travnja po lijepom i sunčanom vremenu, prekrasno prirodnom ambijentu, održano je međunarodno natjecanje u lovu pastrve umjetnim mamcima na kanalu HE Dubrava. ŠRD Klen iz Svete Marije u suradnji sa Međimurskom ribolovnim savezom izvrsno je organizirao natjecanje kojemu je pokrovitelj bila Zajednica za sportski ribolov Alpe Adria, Međimurska županija i Općinja Sveta Marija.
Natjecanje je održano u svrhu turističke promocije ribolovnih voda donjeg Međimurja i gastronomske ponude te u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije i spomena na tragično poginule Zrinske velikane.

Sudjelovalo je 9 ekipa, 7 iz Hrvatske i 2 ekipe iz Slovenije. Lovilo je 27 natjecatelja koji su bili raspoređeni u tri sektora, uz natjecatelje i kapetane, suce i službene HM1_4926osobe, u natjecanju je sudjelovalo više od 60 osoba.
Na natjecanju su sudjelovali najbolji pojedinci u ribolovu pastrva iz Hrvatske i Slovenije a među njima i troje reprezentativaca Hrvatske (Mario Matijašić,Hrvoje Kuzmić i Mirko Hanžeković). te nekoliko bivših reprezentativaca /Zdravko Jurjević, Danijel Kraljić).
Natjecanje su uz prigodne govore otvorili Antun Kedmenec, predsjednik Sportsko ribolovnog kluba Klen Sveta Marija, Marijan Panić, dopredsjednik Zajednice za sportski ribolov Alpe Adria i Filip Halić, predsjednik natjecateljske komisije Saveza ŠRD Međimurske županije. Vrhovni sudac bio je Dragutin Kedmenec, a njegovi sektorski pomoćnici su bili Stjepan Slaviček i Božidar Strahija.
HM1_5078Nakon 3 sata natjecanja kroz 4. kruga natjecanja postignuti su slijedeći rezultati:
Ekipno prvo mjesto osvojila je ekipa Tim Hunjadi iz Rasinje s 41 bodom i 40 ulovljenih pastrva, druga je bila ekipa ŠRK KOPRIVNICA iz Koprivnice s 48,5 boda i ulovljenih 26 pastrva. Treće mjesto osvojila je ekipa PONTON 21 iz Ogulina s 50,5 boda i ulovljenih 32. pastrve.
U sektorskim plasmanima postignuti su ovi rezultati:
A-sektor, 1.mjesto Mihael Hunjadi, TIM Rasinja, drugo mjesto Mirko Hanžeković, ŠRK Koprivnica i treće mjesto HrvojeHM1_5044 Kuzmić, Ponton 21 iz Ogulina.
U B-sektoru prvi je bio Josip Hunjadi, TIM Hunjadi, drugi Mario Matijašić Ponton 21, treći Nikola Špoljar iz ekipe Dlakavi Milan iz Zagreba.
U C-sektoru prvi je bio Danijel Kraljić iz ekipe Dravska naplavina, drugi Martin Miladić, Dlakavi Milan iz Zagreba i treći Zdravko Jurjević iz ŠRK Koprivnica.

HM1_5098Ukupni pojedinačni plasman:
1. mjesto 5,5 boda i 14 ulovljenih pastrva Danijel Kraljić iz tima Dravska naplavina, Mali Bukovec
2. mjesto 8,5 boda i 11 ulovljenih pastrva Josip Hunjadi, tim Hunjadi iz Rasinje
3. mjesto 10 boda i 26 ulovljenih pastrva Mihael Hunjadi, tim Hunjadi iz Rasinje.
Za najbolje pojedince i ekipe nagrade su osigurali ŠRD Klen Sveta Marija, sponsor Ožujsko pivo, Međimurska županija i Općina Sveta Marija, u ime županije i u ime Općine, nagrade je uručila načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek.
Sportsko ribolovni klub Klen pripremio je nagrade u vidu prigodnih primjeraka Svetomarske čipke, a te nagrade je uručio predsjednik Antun Kedmenec.
Zajednica za sportski ribolov Alpe Adria pripremila je prigodne medalje, a uručio ih je predstavnik Marijan Panić. Gastronomski dio održavao se kod ribičkog doma, a u ponudi su bile pečene pastrve i druge ribe. Natjecanje n a drenažnom jarku i gastronomski dio kod ribičkog doma posjetilo je više od 400 posjetitelja.

HM1_4826 HM1_4843 HM1_4845HM1_4945 HM1_4963

 

HM1_4999 HM1_4973 HM1_4926 HM1_4898 HM1_4837