OBAVIJEST OSOBAMA OVLAŠTENIMA ZA PRODAJU RIBIČKIH DOZVOLA ZA SPORTSKI RIBOLOV NA SLATKIM VODAMA!

Vijesti

Od. 1. siječnja 2021. godine u Republici Hrvatskoj uvodi se novi elektronski sustav prodaje ribičkih dozvola putem autorizirane aplikacije Ministarstva poljoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede je izradilo web aplikaciju koja omogućava prodaju ribičkih dozvola ovlaštenim osobama sukladno važećem Pravilniku o ribičkim dozvolama u slatkovodnom ribarstvu („Narodne novine“, broj 139/20) https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_12_139_2686.html.

Osobe ovlaštene za prodaju dozvola dobile su korisničko ime za testiranje sustava putem elektroničke pošte u petak 18. prosinca i subotu 19. prosinca 2020. godine kako bi mogli sami testirati sustav i bolje se upoznati s njime prije samog početka prodaje dozvola.

 

UPOZORENJE! Postoji mogućnost da je mail s korisničkim imenom za testiranje sustava zaprimljen u neželjenu poštu pa svakako provjerite! Ukoliko niste zaprimili mail s korisničkim imenom za testiranje sustava prodaje dozvola, pošaljite mail na adresu elektroničke pošte slatkovodno.ribarstvo@mps.hr kako biste dobili korisničke podatke i link na testnu aplikaciju.

U sustav za testiranje u koji se ulazi putem korisničkog imena, ulazi se putem preglednika (Google Chrome, Firefox Mozilla, Microsoft Edge).

 

U istom je mailu i informacija o radionici koju Uprava ribarstva organizira u utorak 22. prosinca 2020. godine. Obzirom da postoji ograničenje broja sudionika na radionici, organizirat ćemo radionicu u tri termina 22. prosinca kako slijedi:

  • termin 16:00 do 16:50 sati – max 100 sudionika (prijave od 15:50 do 16:00 sati)
  • termin 17:00 do 17:50 sati – max 100 sudionika (prijave od 16:50 do 17:00 sati)
  • termin 18:00 do 18:50 sati – max 100 sudionika (prijave od 17:50 do 18:00 sati)

 

Također, ako bude interesa za još termina, organizirat ćemo dodatne radionice i 23. prosinca te također u tjednu nakon Božića.

 

Kako bismo obuhvatili što je moguće veći broj sudionika, svi su termini popodnevni, a zainteresirane sudionike molimo da odaberu željeni termin popunjavanjem ankete na sljedećoj poveznici https://forms.gle/yoXJfoEpM793Z5k16. Prijave za sutrašnje termine se primaju sutra – 22. prosinca 2020. godine do 15:00 sati.

 

Ukoliko u pojedinom terminu bude prijavljeno više od 100 sudionika, višak sudionika bit će obaviješten mailom o alternativnom terminu skupa s odgovarajućom poveznicom.

 

UPUTE ZA PRIJAVU I PONAŠANJE NA RADIONICI! Nakon što popunite anketu o željenom terminu radionice i povratno dobijete poveznicu na termin, na radionicu se povezujete putem zaprimljenog linka 10 minuta prije početka radionice.

Nakon kratke prezentacije rada u sustavu, moći će se postavljati pitanja javljajući se za riječ dizanjem ruke. Administrator odobrava riječ redom kojim se sudionici prijavljuju. Nakon što se završi izlaganje. Ukoliko nemate zvučnike i/ili mikrofon, možete koristiti slušalice s mobitela koje ujedno imaju i mikrofon.

 

UPUTE ZA RAD U SUSTAVU ZA PRODAJU DOZVOLA! Upute za rad u aplikaciji dostupne su vam pri dnu izbornika s lijeve strane ekrana nakon ulaska u sustav prodaje dozvola, pod rubrikom „Pomoć“. Video upute nalaze se na sljedećem linku: http://bit.ly/3nE3M1R