Natjecatelji Krke Knin najuspješniji na startu Spin lige

Vijesti

Prošli vikend na rijeci Rječini u mjestu Jelenje pokraj Rijeke, održana su prva 2 kola Hrvatske Spin Lige u sezoni 2018. Natjecanje je održano u organizaciji Sportskog ribolovnog kluba ”Rječina” koji je odlično organizirao prva dva kola lige uz pomoć predstavnika Hrvatske Spin Lige. Na rijeci Rječini ribolov je bio težak i zahtjevan. Iako je vodostaj bio gotovo idealan zbog hladne i snježne vode riba nije bila previše aktivna iako je bilo dodatno poribljeno sa pastrvama. Riba se zadržavala na mirnijim osunčanim mjestima i u dubljoj vodi  na svega 6 od 34 označena natjecateljska mjesta te je o ulovima  najviše odlučivao izvučeni startni broj. Tko je od 17 natjecatelja imao mali startni broj mogao se nadati ulovu a ostali su morali pronaći gdje koju ribu da bi ostvarili ulov. Koliko je to bilo teško vidi se po rezultatima gdje je u svakom krugu natjecanja drugi dana bilo po osam natjecatelja bez ulova.  Natjecanje je proveo glavni sudac HŠRS-a Dražen Stipetić sa sucima iz ŠRD Rijećine, Karlovca i Lokvi. Suđenje na Spin ligi je specifično jer svaki natjecatelj ima svog suca koji ga prati i nadzire tijekom cijelog natjecanja kroz četiri kruga natjecanja u trajanju od 45 minuta.

U takvim uvjetima postignuti su slijedeći rezultati.
U subotu u prvom kolu ulovljeno je ukupno 132 pastrve . najbolji je bio Jurica Pokrovac iz ŠRD Krka Knin sa 16 ulovljenih riba,  drugo mjesto osvojio Špoljar Nikola  iz ŠRD Piškor Zagreb sa 18 riba   a treće osvojio je Mrkonja Ante iz ŠRD Krka Knin sa 12 riba.

U nedjelju u drugom kolu ulovljeno je  ukupno 142  komada pastrve. U drugom kolu najbolji je bio Šiljeg Boris iz ŠRD Krka Knin sa 18, drugo mjesto osvojio je  Mrkonja Ante iz ŠRD Krka Knin sa 14 riba
dok je treći bio  Jurica Pokrovac iz ŠRD Krka Knin sa 21 ulovljenom ribom..

Nakon prva dva kola u vodstvu je Jurica Pokrovac iz ŠRD Krka Knin sa 4 boda i 37 ulovljenih riba, drugi je Mrkonja Ante iz ŠRD Krka Knin sa 5 bodova i 26 ulovljenih riba. Na trećem mjestu nalazi se Špoljar Nikola  iz ŠRD Piškor Zagreb  sa 10 bodova i 32  ulovljene ribe.

Predstavnici koprivničke ŠRK Šoderice nakon prva dva kola ostvarili su slijedeće rezultate  Hrvoje Kuzmić u prvom kolu 7. mjesto u drugom kolu 6. mjesto te ukupno  5. mjesto. Mirko Hanžeković na u prvom kolu 9. mjesto, u drugom kolu 13. mjesto  a nakon dva kola 12. mjesto  dok je Hunjadi Mihael iz ŠRD Štuke Donja Dubrava u prvom kolu bio je 6. u drugom 9-ti te je ukupno završio  na 6. mjestu.

Sljedeća dva kola lige na rasporedu su 28. i 29. travnja ponovno u Gorskom kotaru, ali ovaj puta na rijeci Čabranki.

Fotogalerija: