Matijašić iz ŠRD Ogulin uvjerljivo osvojio Spin ligu

Vijesti

U Kninu na rijeci Krki održana su posljednja dva kola Hrvatske Spin lige (ribolov grabežljivaca s obale). Natjecanje na rijeci Krki samo je potvrdilo apsolutnu dominaciju Maria Matijašić iz ŠRD Ogulin koji je svih osam kola bio među prva tri te je sa 17 bodova osvojio ovogodišnju ligu dok je drugoplasirani s osvojenih 24 boda Željko Kuk iz UŠRIDDRH Zagreb u nekoliko kola izgubio bitne bodove u zadnjim rundama natjecanja. Nakon prva dva kola odvojio se i Boris Šiljeg iz ŠRD Krka Knin koji je isto bio u do zadnjeg kola u šansama za osvajanje prvog mjesta te je s 30 bodova osvojio treće mjesto.

Četvrto mjesto konstantno je držao najstariji i jedan od najiskusnijih natjecatelja Jasmmin Šubašić iz ŠRD Pastrve Sirač s 40 bodova.

Za 5 mjesto koje vodi u reprezentaciju Hrvatske odlučivalo se u zadnjem kolu jer je 5 natjecatelja kroz šest održanih kola bilo bodovno izjednačeno a nakon 7 . kola bilo očigledno da bi to mjesto mogao zadržati Nikola Špolja riz ŠRD Piškor Zagreb nakon što je s 5. mjesta uvjerljivo skinuo Miju borasa iz ŠRD Peščenice Zagreb. Na kraju je 5. mjesto osvojio Mihael Hunjadi iz ŠRD Štuka D. Dubrava s 55. bodova koji je bio prvi u 8. kolu lige.

Špoljar je nakon 8. kola završio na 7. mjestu s 55 bodova a Boras isto s 55 bodova ali više ulovljenih riba na 6. mjestu dok je osmo mjesto osvojio Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderice Koprivnica sa 60 bodova dok je deveti bio Hanžeković Mirko iz ŠRK Šoderica sa 62 boda.

Ekipa iz ŠRD Krka Knin odlično je pripremila stazu i organizirala zadnja dva kola natjecanja. Rijeka Krka je bila dodatno poribljena s potočnom pastrvom ali poribljen ariba nije bila baš zainteresirana pa se lovilo dosta prirodne pastrve iz rijeke Krke. Natjecanje je održano po vručem ali podnošljivom vremenu jer je dobar dio staze bio u hladovini šume uz rijeku Krku. Glavni sudac natjecanja bio je vrhovni sudac HŠRS-a Dražen Stipetić.

Rezultati u prilogu:

Malo fotki ( FB natjecatelja)