Hrvatska je viceprvak svijeta 2015. u šaranskom ribolovu

Vijesti

sp-ebro-2015-217. svjetsko prvenstvo u lovu šarana održano je na  rijeci Ebro u Španjolskoj. Hrvatska reprezentacija u lovu šarana osvojila je srebrno odličje u ekipnom plasmanu i time ponovo dokazala da spada u sam vrh svjetskog natjecateljskog šaranolova. U nikad jačoj konkurenciji od 24 ekipe sačinjene od po 3 natjecateljska para razdvojenih po sektorima (A,B,C) boje Hrvatske su branili:

Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević (A sektor), Marko Belošević i Hrvoje Šarić (B sektor),Ivan Brenc i Martin Hohoš (C sektor). Kapetan Tomislav Vukšić i povjerenik HŠLMile Bešlić.

Svoj veliki doprinos su dali Krunoslav Cili i Branimir Vidić (rezervna ekipa), Dalibor Stanić (zamjenik kapetana) te logistika: Damir Ladnjak, Željko sp-saran-2015-3Blaž, Ivan Kribl, Zdenko Dundović, Slobodan Pralas,Luka Radolović  i Milorad Bunčić (prevoditelj).
Navedeni sastav zaslužan je da se Hrvatska popela na pobjedničko postolje.

Treba napomenuti kako je reprezentacija Hrvatske u rujnu otputovala u Španjolsku na rijeku Ebro kako bi odradila trening i dobro upoznala vodu.
Tijek svjetskog prvenstva na rijeci Ebro


U početku natjecanja najbolje su krenuli Englezi koji su samo na kratko prepustili vodstvo Hrvatskoj. Navedene dvije reprezentacije polako su se odvojile od ostatka reprezentacija te se znalo, kako je natjecanje odmicalo, da će se upravo one boriti za naslov svjetskog prvaka. Međutim do samog kraja natjecanja razlika je bila tijesna te se nije znalo do službenih rezultata tko je prvak svijeta.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka rezultati su se neizvjesno čekali više od 2 sata. Na kraju je Engleska s 9 negativnih bodova (2+3+4) i ukupnom ulovljenom težinom ribe od 410,035 kg tijesno osvojila naslov svjetskih prvaka. Hrvatska je sa 10 negativnih bodova (3+3+4) ali s (većom) kilažom odnosno ulovljenih 423,613 kg šarana osvojila 2. mjesto. Napomenimo da se kod plasmana prvo gledaju negativni bodovi koji se dobivaju zbrojem sektorskih plasmana a u slučaju istog broja negativnih bodova tek onda igra ulogu ukupna težina ulovljene ribe.

sp-ebro-2015-3

izvor: Portal eribica.com  FB Hrvatski šaranski ribolov