Najavljeno održavanje 67. Kadetskog kupa HŠRS-a

Vijesti

U prostorijama Županijske uprave danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen program 67. Kadetskog kupa Hrvatskog športsko ribolovnog saveza u lovu ribe udicom na plovak koji će se održati od 30. lipnja do 2. srpnja ove godine, u domaćinstvu Športsko ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije, na jezerima Jegeniš i Šoderica.

Konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, načelnik Općine Drnje Petar Dombaj, predsjednik županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković i predsjednika ŠRS KKŽ Ivan Petak.

IMG 9140

Zamjenik Ljubić uvodno je uputio čestitke domaćinima na organizaciji, kao i na odličnoj dugogodišnjoj suradnji sa Županijom, dodavši:

Županija posvećuje veliku pažnju turizmu i turističkoj promociji, a jedan od važnih segmenata je svakako i ribolovni turizam, obzirom da naše područje obiluje prirodnim bogatstvima koja privlače ribolovce, bilo da je riječ o rekreativcima ili članovima klubova. Obzirom na dugu tradiciju ribolovstva u našem kraju, Županija već godinama kroz Zajednicu sportova podržava rad klubova i udruga te je pokrovitelj ribolovnih natjecanja na našem području, a važno je istaknuti i podršku županijske Turističke zajednice te Turističke zajednice područja Središnja Podravina. Sportski ribolov jedan je od najtrofejnijih sportova u našoj županiji, a razlog tome su trud, zalaganje i vještine naših sportaša, na koje smo ponosni, kao i podrška onih koji ih prate. Vjerujemo kako će ovo natjecanje biti odlična promocija naše županije, ribolova kao sportske discipline, ali i ribolovnog turizma te pozivam sve da poprate aktivnosti Kadetskog kupa i podrže natjecatelje.“

Završnica Kadetskog kupa okupit će preko 350 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a spomenimo i kako naša županija ima više registriranih ribolovaca od grada Zagreba, preko tri tisuće, što govori u prilog popularnosti ovog sporta.

IMG 9158

Predsjednik Petak je govorio o detaljima organizacije natjecanja, zahvalio svima uključenima na podršci te istaknuo važno uređenje staza bez kojih nema ovakvih događanja. Obzirom da iskustvo i znanje u organizaciji ovakvih natjecanja, očekuje se da će sve proteći na najvišoj razini.

Zahvaljujem na podršci Županiji i županijskoj Turističkoj zajednici, TZ područja Središnja Podravina te Aquaterra lake resortu. Sve smo pripremili za naše natjecatelje, uključujući smještaj i prehranu, staze su pregledane od strane Komisije i na njima će klubovi moći trenirati. Svečano otvorenje natjecanja na rasporedu je u petak u 16,30, a centar svih zbivanja što se tiče organizacije i suđenja bit će Ribički dom Koprivnica. Glavni cilj ovog natjecanja je promocija ribolovnog sporta i turizma, posebno kod djece i mladih te je važno spomenuti kako naši klubovi kontinuirano postižu odlične rezultate na natjecanjima. Imamo prvake države, klub Štuka Torčec, a i brojne trofeje među mlađim kategorijama. Pozivam vas sve da dođete i uživate u programu koji smo pripremili“, istaknuo je predsjednik Petak te dodao kako Savez organizira i polaganje ribičkih ispita, oko 100-tinjak godišnje, ponekad i 200.

Predsjednik Lovković također je naglasio kako je ovo važna stvar za promociju sporta, Županije i županijske turističke ponude, a dodana vrijednost je što sudjeluju djeca i mladi.

Sa zadovoljstvom smo u suradnji sa Županijom podržali ovo natjecanje te zahvaljujem predsjedniku Petaku na velikom angažmanu oko organizacije, s kojom već ima iskustva. Vjerujemo da će se ribolovci i nakon natjecanja vratiti na naše vode te zahvala svima koji su prepoznali važnost ove manifestacija. Natjecateljima želim puno uspjeha i sreće te dobru zabavu.“

IMG 9170Načelnik Sabolić istaknuo je kako im je čast biti domaćin ovog velikog natjecanja, koje se na Šoderici i Jegenišu organizira već treći put:

Odlična organizacija županijskog ribolovnog Saveza svakako je preporuka za buduća natjecanja, a osim ribolova kao sporta, predstavit će se i turistička ponuda. Na području Legrada bilježimo porast broja prodanih dnevnih i godišnjih karata za deset posto, što znači da sve veći broj ribolovaca ciljano dolazi kod nas. Vjerujem da će se posjetitelji odazvati u velikom broju, a natjecateljima želim puno uspjeha.“

IMG 9172

Pohvalama organizaciji ovog natjecanja priključio se i načelnik Dombaj te dodao:

Natjecanje će dodatno revitalizirati jezera Šodericu i Jegeniš, okupit će se brojni posjetitelji i to će biti poticaj za nove manifestacije, što je dobro za naše općine. Drnje ima veliki potencijal ribolovnog sporta, imamo države prvake – Štuke iz Torčeca, a ovo će biti odlična promocija za županijsku turističku ponudu. Pozivam vas da svi zajedno podržimo natjecatelje, družimo se i da nam ova manifestacije ostane u lijepom sjećanju.

Spomenimo i kako će se svečano zatvaranje i proglašenje rezultata održati u restoranu Zrinski u Koprivnici, 2. srpnja s počekom u 16 sati.

Izvor: Koprivničko-križevačka župnanija