Završene 4. Svjetske ribolovne igre u Južnoj Africi

Vijesti

U vremenu od 09. veljače do 15. veljače 2019. godine u Južnoafričkoj republici održane su 4. Svjetske ribolovne igre u 15 različitih disciplina morskog i slatkovodnog ribolova. Na 12. Svjetskom prvenstvu u ribolovu grabežljivaca iz čamaca najbolja je bila Češka, drugo mjesto pripalo je Mađarskoj a treće Namibiji. Hrvatska reprezentacija osvojila je deseto mjesto u konkurenciji 16. reprezentacija. Južna Afrika osvojila je 21. Svjetsko prvenstvo u ribolovu šarana drugo mjesto pripalo je Francuskoj a treće Rumunjskoj. reprezentacija Hrvatske osvojila je deseto mjesto od 24 reprezentacije.U ribolovu bassa najbolja je bila Južna Afrika koja je osvojila 15. Svjetsko prvenstvo. Drugo mjesto pripalo je Australiji a treće Njemačkoj. Hrvatska reprezentacija osvojila je 12. mjesto u konkurenciji 14. reprezentacija.
U disciplini morski ribolov održano 27. Svjetsko prvenstvo za seniorke. U kategoriji seniorki nastupalo je ukupno 12 zemalja a Hrvatska reprezentacija osvojila je treće mjesto dok je Marina Mravinac Matulja postala svjetska prvakinja. Prvo mjesto ekipno pripalo je Španjolskoj, drugo Portugalu.
Za reprezentaciju seniora, u ribolovu štapom s obale održano je 36. svjetsko prvenstvo. U konkurenciji seniora nastupilo je ukupno 18 zemalja. Hrvatska se plasirala na 12. mjesto ekipno. Pojedinačno najbolje plasirani natjecatelj bio je Marko Sikirić na 45. mjestu.
Kompletne rezultate možete pronaći na stranici igara te na Fipsed stranicama.
https://www.fishingworldgames2019.co.za/
http://www.fips-ed.com/fipsed/index.php/en/