Završena Spin liga – Šubašić obranio naslov

Vijesti

Nakon osam održanih kola završena je jedna od najtežih i najzahtjevnijih sezona Spin lige. Nakon prvih šest kola koja su održana na rijekama Rječina i Dobra koja su obilježena teškim ribolovom s malo ostvarenih ulova gdje su se samo dvojica natjecatelja (Šubašić /Pastrva Sirač i Šiljeg / Krka Knin)  odvojila od ostalih i bili sigurni za osvajanje jednog od dva mjesta u ligi dok je ostalih desetak natjecatelja u zadnja dva kola moglo dohvatiti treće mjesto i plasirati se u reprezentaciju.

Posljednja dva kola održana su na kanalu u Svetoj Mariji. Ribe je bilo dosta ali je ipak trebalo puno znanja i sreće da se ostvare ulovi. U 7. kolu najbolji je bio Karlo Rostaš iz ŠRD Piškor Zagreb  s ostvarenih 11 bodova i ulovljenih 30 pastrva. Drugi je bio Mirko Hanžeković iz ŠRK Šoderica Koprivnica s ulovljenih 25 riba i ostvarenih 11 bodova dok je treći bio Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderica Koprivnica s ulovljenih 40 riba i ostvrenih 17 negativnih bodova.

U 8 kolu najbolji je bio Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderica Koprivnica s ulovljenih 26 riba i ostvrenih 11,5 negativnih bodova. Drugi je bio Karlo Rostaš iz ŠRD Piškor Zagreb  s ostvarenih 14,5 bodova i ulovljenih 35 pastrva dok je treći bio Jasmin Šubašić iz ŠRD Pastrva Sirač s ulovljenih  13 riba i ostvarenih 21 negtivnim bodom.  DS obzirom da je Šiljeg iz ŠRD Krka završio na 9 mjestu ovaj je rezultat Šubašiću potvrdio naslov prvaka Hrvatske koji nje osvojio s ostavrenih 32 boda i 80 ulovljenih riba. Drugo mjesto s 36 bodova i 77 ulovljenih riba osvojio je Šiljeg Boris iz ŠRD Krka Knin dok je treće mjesto osvojio  Karlo Rostaš iz ŠRD Piškor Zagreb s ostavrenih 40 bodova i ulovljenih 97 riba.

Četvrto mjesto osvojio je Hrvoje Kuzmić s 47 bodova i  ulovljenih 111 riba. Peto mjesto osvojio je Nikola Špoljar iz ŠRD Piškor 6. Zagreb. U reprezentaciju Hrvatske još su s eplasirali Mirko Hanžeković  iz ŠRK Šoderica Koprivnica s 49 bodova, Mario matijašić iz ŠRD Ogulin s 50,5 bodova i Benjamin Heđa iz TSH Čakovec s ostvarenih 54 negativna boda.

Glavni sudac natjecanja bio je Dragutin Kedmenec iz ŠRD Klen Sveta Marija.

Spin liga još nije završila sezonu natjecanja jer ih još očekuje međunarodno natjecanje Kup Jadransko – podunavskih zemalja u Sarajevu na rijeci Željeznici od 29.6. do 2.7.2023.