Završena Bass liga

Vijesti

dsc_1341Posljednja dva kola lige održana su na prekrasnom jezeru Petnja kod Slavonskog broda.  Iako je vrijeme bilo odlično, sunčano I toplo nakon jutarnje magle u takvim uvjetima lovilo se relativno lose sa samo 9 riba u dva dana natjecanja. Od Petnje se ipak očekivalo malo više ali je sigurno da nešto utječe na basseve u jezeru Petnja. Dali je to som ili smuđ koji su mu prirodni neprijatelji ili je ipak krivnja na nesavjesnim ribičima koji ga odnose sa jezera iako je to zabranjeno ili je preveliki pritisak na vodu pa kasnije ribe ne grizu. Što je malo vjerovatno jer se malo riba vidjelo.  Jezero Petnja je puna grabežljivaca  i  sitne ribe a ima  odličnog zaklona, a bass vjerojatno najmalobrojniji od svih.

U zadnja dva kola  nastupilo je osam ekipa od jedanaest jer su zbog raznih obaveza i problema tri ekipe odustale od natjecanaj au zadnja dva kola.

U takvim uvjetima ostavreni su slijedeći rezultati.

U 5. kolu prvo su  mjesto osvojili natjecatelji ŠRD HES Sisak  ( Leskovar / Berger sa ribomod 1,46kg i to su ulovili  u prvih 10 minuta natjecanja . Drugo plasirani su bili iz ŠRD Sloga Orešja ( Pavlinić / Vignjević) sa tri male ribe  a treči je bio ŠRD Piškor 2 Zagreb sa 1jednom ribom. Ukupno je  5 ekipa je imalo upis, 3 nisu što je uz 7 uhvaćenih riba neki standard za jezero Petnju.
1. Hes Sisak – 1,46 kg (1 riba)
2 Sloga Oresje – 0,975 (3 ribe)
3 Piskor 2 – 0,56 kg (1 riba)
4. Petnja Sibinj- 0,33 kg (1 riba)
5. Korana Karlovac – 0,22kg (1 riba)
7 riba ukupno, ostali bez upisa

 

U nedjelju u 6. kolu  je situacija bila još lošija . Riba se mogla i vidjeti ali jednostavno nije htjela gristi. Na kraju natjecanaj  su samo dvije ekipe donijele ribe na vaganje. ŠRD Petnja Sibinj (Jazvić /Alijanović) osvojila je prvo mjesto sa 1,125 kg a drugo ŠRD Korana Karlovac Korana Karlovac (Vranić/ Pleš) sa 0,44 kg. Svo ostali su bili bez upisa.

U petom kolu uhvaćene samo dvije ribe:
1. Petnja Sibinj(1,155 kg – riba),
2. Korana Karlovac(0,44 kg – 1 riba), ostali bez ribe
ŠRD Petnja Sibinj se je ponovno pokazao kao odlićan domačin natjecanja kao i svaki puta do sada. Nagrade u posljednja dva kola osigurali su  Maguro Pro shop i Spinnka. Zatupnik za Humminbird i Minn Kotu Adriatik marine iz Zagreba je ponosni partner bass lige. Ove godine osigurali su glavnu nagradu za pobjednika bass lige.

Nakon 6. kola lige dobili smo reprezentaciju Hrvatske koja će opet trebati puno sreće i novca da dobije priliku nastupiti na SP U Južnoafričkoj republici.

Okuma Sloga Orešje (Daniel Vignjević ,Siniša Pavlinić) su ponovili uspjeh od prošle godine i drugu godinu zaredom postali prvaci bass lige! Ove godine je bilo napeto do zadnje minute. Sve ekipe su uložile puno  truda i volje  za što bolji plasman ! Reprezentaciju još čine ŠRD Petnja Sibinj (Anđelko Jazvić I Samir Alijanović)  kao drugoplasirani, te ŠRD HES (Boris Leskovar I Rober Berger) Sisak kao trećeplasirani. Piškor 2 je završio sezonu na 4. mjestu sa istim brojem bodova kao i HES, međutim imaju manju ukupnu težinu ulovljenih basseva.

Klubovi iz Koprivničko-križevačke županije prvi puta u povijesti lige nemaju predstavnike u reprezentaciji Hrvatske.  Najbolji rezultat ostvarila je ekipa ŠRK Podravke na 7. mjestu dok je ŠRK Šoderica zauzela 9 a ŠRD Picok iz Đurđevca  10. mjesto.

 

Ukupni rezultati lige:

1 Okuma Sloga Orešje (Vignjević, Pavlinić) – 18,5bodova
2 UŠR Petnja Sibinj( Anđelko Jazvić, Alijanović) – 20 bodova
3. HES Sisak Boris LeskovarRobert Berger) – 25 Bodova
4. Piškor 2 Josip PecigošMarijan Krmpotic) – 25 bodova
5. Korana Karlovac Dalibor VranicVedran Pavlov) – 29,5 bodova
6. Jezera Bedekovčina Predrag MaslićFerek Stjepan) – 31 bodova
7. ŠRK Podravka Koprivnica(Kalinić, Matija Štefek) – 43,5 bodova
8. Piškor 1 Mirko HanzekovicSilvio Šimunčić) – 45,5 bodova
9. ŠRK Šoderica Koprivnica Hrvoje KuzmicMario Matijašić) – 55,50 bodova
10.ŠRK Picok Đurđevac Novak ZeljkoTomislav Šimunović) – 56,5 Bodova
11. ŠRK Zlatni Karas Zagreb (Eberl, Mijo Boras) – 58 bodova

dsc_1168 dsc_1341 dsc_1346

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA