Završena Bass liga – ŠRK Picok među najboljima

Vijesti

Završena je ovogodišnja sezona Hrvatske Bass lige održavanjem posljednja dva kola na rukavcu Stare Save u mjestu Crkveni Bok. Subotu i nedjelju 20. i 21. 09.2014. g održano je 5. i 6. kolo HLPG. Kroz dva dana natjecanja natjecatelje dobili smo pobjednike 5. i 6. kola i ukupne pobjednike lige koji ulaze u reprezentaciju Hrvatske.

U subotu u 5. kolu najbolje je odlovila ekipa ŠRD Picok 2 Đurđevac (Bojčuk, Novak) drugo mjesto za ekipu ŠRD Sloga Orešje Okuma (Pavlinić, Vignjević).) i treće mjesto za ekipu ŠRD Bedekovčina DP Tuning (Pecigoš, Maslić). Početak natjecanja odvijao se po grmljavinskom nevremenu i veći dio po kiši. Uz povišen vodostaj riba je bila aktivna i sve ekipe su dobro lovile.

Drugog dana natjecanja bilo je sunčano i ljetno vruće, voda se dodatno digla i zamutila, riba neraspoložena i preplašena – jako težak ribolov! Nekoliko ekipa je imalo priliku biti u prve tri i plasirati seu reprezentaciju Hrvatske. U takvim uvjetima najbolje je odlovila ekipa ŠRD Sloga Orešje Okuma (Pavlinić, Vignjević), drugo mjesto zauzima ekipa ŠRD Bedekovčina DP Tuning (Pecigoš, Maslić) , dok su treći bili ŠRK La Ban Peteranec (Hanžeković, Šimunčić)

Natjecanje je prošlo u fer i korektnoj borbi svih 9 nazočnih ekipa. Ekipa SRD Samobor je opravdala izostanak sa oba kola lige, kao i ŠRK Picok Đurđevac 1na zadnja dva kola no bez obzira na tu činjenicu dobili su n+1 negativne bodove i sa time totalno umanjili šanse za prva tri mjesta koja vode u sastav reprezentacije koja će slijedeće godine nastupiti na SP u Italiji.

Domaćin natjecanja ZSRU Sisak odlićno je organizirao natjecanje kroz dva dana natjecanja i kompletnu logistiku koja je potrebna za održavanje kola lige.

Nakon 6. kola natjecanja poredak ekipa je slijedeći 1.ŠRD Bedekovčina DP Tuning (Pecigoš, Maslić), 2. ŠRD Sloga Orešje Okuma (Pavlinić, Vignjević), 3. ŠRD Picok 2 Đurđevac (Bojčuk, Novak). Prve tri ekipe ulaze u sastav reprezentacije Hrvatsjke za SP u Italiji 2015. godine.

Poredak ostalih ekipa: 4. ŠRK Podravka Koprivnica, 5. ŠRK Korana Karlovac, 6. ŠRK La Ban peteranec, 7. ŠRD Piškor Zagreb, 8. ŠRD Petnja Sibinj, 9.ŠRD HES Sisak, 10. ŠRK Picok 1 Đurđevac, 11.ŠRD Samobor.

Postignutim rezultatima ekipe sa područja Koprivničko-križevačke županije ponovno su pokazale da su u vrhu Hrvatskog ribolova u ribolovu Bassa (pastrvski grgeč) jedne od najatraktvnijih disciplina u svijetu ribolova. Iako su večinu reprezentacija Hrvatske za 2014. sačnjavali predstavnici klubova iz Koprivničko-križevačke županije (ŠRK La Ban Peteranec i ŠRK Picok Đurđevac) zbog pomanjkanja sredstava HŠRS-a i izostanka interesa sponzora ista reprezentacija vjerovatno neće nastupiti na predstojećem SP u Meksiku početkom studenog.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)