U Kninu je na rijeci Krki održan tradicionalni spin Cup

Vijesti

U Kninu je na rijeci Krki održan tradicionalni međunarodni osmi po redu Royal Tenen spin Cup! 15 ekipa po vrlo vrućem vremenu ulovilo je tijekom dva dana natjecanja preko 1200 pastrva što je rekord ostvarenih ulova na do sada održanim kupovima. ŠRD Krka izuzetno dobro gospodari rijekom Krkom te je kup održan u prelijepom ambijentu rijeke Krke nizvodno od ribičke kućice. Iako ima puno potočnih pastrva u tom dijelu rijeke Krke domaćini su za kup poribili dodatno s 500 kg pastrve prosječne veličine od 30 do 45 cm što je doprinijelo atraktivnosti natjecanja.

Natjecanje je bilo ekipno i pojedinačno. U svakoj ekipi natjecala su se dva člana. Održano je po Fipsed pravilima, lovilo se 4. puta po 45 minuta. Sponzori natjecanja bili su Pontoon21, Flagman, EgoMedia i Signal a pokrovitelji Grad Knin i TZ grada Knina dok je glavni sudac natjecanja bio vrhovni sudac HŠRS-a Dražen Stipetić.

Prvi dan natjecanja u A sektoru prvi je bio Mijo Boras s 27 riba i 6,5 bodova, drugi je bio Nikola Zovko 21,5 / 14 i treći Jasmin Šubašić sa 22/12
U B sektoru najbolji je bio Mirko hanžeković s 58 ulovljenih rib ai ostvarenih 7,5 bodova, drugi je bio Boris Šiljeg sa 11,5/43 i treći Nikola Špoljar 16 / 48.
Ekipno nakon prvog dana u vodstvu je Team Duhovni vođa – Boras / Šiljeg s tri boda, drugo mjesto osvojila je ekipa Oldi timeri – Hanžeković / Šubašić s 4 boda a treće ekipa Crnašnica – Zovko / Čavara sa 7 bodova.

Drugi dana natjecanja članovi ekipa mijenjaju sektore. U A sektoru najbolji je bio Marin Renić s 53 ribe i 12 bodova, drugi Mirko Hanžeković sa 14,5/45 a treći je bio Boris Šiljeg sa 15,5/52. U B sektoru prvi je bio Adnan Mijanović s 44 ribe i 14,5 bodova, drugi je bio Mijo Boras sa 17/39 i treći Hrvoje Kuzmić sa 21/35.

Nakon dva dana natjecanja pojedinačno najbolji bio je Mirko Hanžeković s ukupno 103 ulovljene ribe 3 plasmanska boda, drugi je bio Mijo Boras isto s 3 boda ali s 1, 5 više bodova tijekom dva dana natjecanja a treći Boris Šiljeg s 5 bodova iz sektorskih plasmana.

Ekipno 1.mjesto osvojila je ekipa Duhovni vođa (Boras-Šiljeg) s 9 bodova, drugo je osvojila ekipa Old timeri (Hanžeković-Subašić) s 13 bodova a 3.mjesto Team P21 Flagman (Matijašić-Kuzmić) sa 16 bodova iz sektorskih plasmana.