Održano 5. i 6. kolo Spin lige na rijeci Dobri

Vijesti

Na rijeci Dobri  u Hreljinu kod Ogulina  13. i 14. svibnja 2017. godine održano je 5. I 6. kolo  prvenstva Hrvatske spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima).  U ligi sudjeluje 17 natjecatelja iz svih djelova Hrvatske od juga iz ŠRD Cetine do sjevera iz Međimurja ŠRD Klen Sveta Marija.

Rijeka  Dobra  na području Hreljina spade u nabrži i najdivljiji dio Dobre kojim gospodari SRD Ogulin i kao takav u potpunosti odgovara zahtjevima lige a ujedno je i atraktivna voda za ribolov sa dosta prirodne ribe posebno potočne pastrve. osim prirodne ribe staza je dodatno poribljena sa stotinjak kilograma pastrve.

Ribolov je bio iznimno dobar, ukupno je nakon dva dana natjecanja u trajanju po 4 puta po 45 minuta ulovljeno 470 riba a vremenski uvjeti su bili gotovo idealni uz malo povišeni vodostaj rijeke Dobre u 6. kolu zbog kiše koja je padala tijekom noći.

U 5. kolu lige  najbolje se snašao natjecatelj iz ŠRD Mrežnica Duga Rese, Ivan Pešut koji je kroz 4 runde skupio samo 19 negativnih bodova i ulovom od 25 pastrva. Drugo mjesto osvojio je  Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin sa 23,5 negativna boda i treći Danijel Kraljić iz ŠRD Klen Sveta Marija sa istim brojem bodova i ulova no presudila je zadnja runda u kojoj je Matijašić imao veći broj ulovljenih riba. Uz raširenost pastrva po cijeloj stazi, ulova je bilo na svim pozicijama te je tako ukupno ulovljeno 211 pastrva dok je najbolji natjecatelj u prvoj rundi imao 19 riba.

U 6. kolu lige ribolov je bio još bolji. Kiša koja je padala tijekom noći lagano je zamutila vodi I podigla vodostaj što je utjecalo i  na ribu koja jednostavno nije migrirala već se zadržala na kompletnoj stazi podjednako. Ulovljeno je  nevjerojatnih 260  pastrva a najbolji je bio Mijo Boras iz ŠRD peščenica Zagreb koji se odlično snašao i ulovio 31 pastrvu. Drugo mjesto osvojio je Nikola Špoljar iz ŠRD TPK Zagreb sa 23 ulovljene ribe dok je treći bio Anto Mrkonja izŠRD Krka Knin sa 19 ulovljenih pastrva.

Nakon 6. kola natjecanja u vodstvu lige je Mijo Boras iz ŠRD Peščenice Zagreb sa 23 boda. Drugo mjesto drži Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin sa 25 bodova a treći je Boris Šiljeg iz ŠRD Krka iz Knina sa 30 bodva.

Odlično 7. mjesto nakon 6. kola natjecanja drži Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderica Koprivnica  sa 48 bodova dok je drugi natjecatelj ŠRD Šoderica Mirko Hanžeković sa 53 boda  na 9. mjestu.

Domačin natjecanja 5. i 6. kola lige bio je ŠRD Ogulin čiji su članovi izvrsno pripremili  i organizirali natjecanje dok je glavni sudac bio Dražen Stipetić iz Ogulina inače predsjednik  sudačkog povjerenstva  Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza.

Zadnja  dva kola lige  održavaju polovicim lipnja  na novoj vodi, rijeci Butižnici kod Knina a do tada slijede reprezentativne obaveze na svjetskom prvenstvu od 1. do 4. lipnja u Italiji.