Održan 62. Kup Hrvatskog športskog ribolovnog saveza

Vijesti
[wpdevart_like_box profile_id=”” connections=”6″ width=”300″ height=”550″ header=”0″ locale=”en_US”] kuphrZavršnica 62. Kupa Hrvatskog športskog ribolovnog saveza održana je od 17. do 19. srpnja na jezerima Skresovi i Uljanik u Garešnici i Uljaniku, u organizaciji HŠRS-a, ŠRD-a Ilova iz Garešnice i ŠRU-a Štuke iz Uljanika koji su odlično organizirali natjecanje. Pokrovitelji najmasovnijeg natjecanja u lovu ribe u Hrvatskoj bili su grad Garešnica i Bjelovarsko-Bilogorska Županija. Završnica državnog Kupa okupila je najbolje hrvatske ekipe. Seniori i juniorke lovili na stazi jezera Skresovi u Garešnici, a seniorke i juniori na stazi jezera ŠRD Štuka Uljanik.
Nastupila je 51 ekipa u 4 kategorije (seniori 19, juniori 14, seniorke 11 i juniorke 7 ), ukupno 153 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a nakon održanih županijskih i zonskih natjecanja. Velike vrućine obilježile su 62. završnicu Kupa HŠRS u lovu ribe udicom na plovak.  Riba je slabije grizla zbog
velikih vrućina, a lovila se babuška, šaran i deverika. Natjecanje je trajalo dva dana po 4 sata.
interlandU neizvjesnoj završnici naslov prvaka Kupa u seniorskoj konkurenciji osvojili su natjecatelji  ŠRD Varaždin Interlanda, drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD Glavatica Prelog i treće ekipa ŠRD Klen iz Nove Gradiške. U kategoriji seniora nije nastupila niti jedna ekipa iz Koprivničko-križevačke županije.
U kategoriji seniorki natjecateljice  ŠRK Koprivnica osvojile su prvo mjesto ispred ŠRD Agram Zagreb dok je treće srkkcmjesto osvojila ekipa ŠRD Klen Sveta Marija. .Druga Županijska ekipa u kategoriji seniorki ŠRK Bistra Repaš osvojila je 8. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji najbolja je nakon dva dana natjecanja bila Jadranka Guliš iz ŠRK Koprivnica.
U kategoriji juniorki slavile su članice Mure iz Murskog Središta ispred ŠRD Klen Sveta Marija dok je treće mjesto pripalo ekipi ŠRD Ivanec. Ekipa ŠRK Hlebine osvojila je odlično 4. mjesto.
U kategoriji juniora ekipa ŠRD Mrena Xtra Baits iz Nove Gradiške osvojila je prvo mjesto, drugo mjesto ekipa ŠRD Jezera Bedekovčina a treće mjesto ekipa  ŠRD Klen Sveta Marija. I u ovoj kategoriji nije bilo predstavnika iz Koprivničko-križevačke županije.
Nakon dva natjecanja podijeljene su medalje i pehari za najbolje ekipe i pojedince u ukupnom ekipnom i pojedinačnom plasmanu. Medalje i pehare podijelili su predsjednik HŠRS-a Vladimir Sever i dopredsjednik HŠRS-a Ivan Japundžić.