Nikad teže kolo spin lige na Dobri

Vijesti

Ribolov u trećem i četvrtom kolu, protekle subote i nedjelje, bio je i više nego težak, neizvjestan s relativno skromnim ulovima. Lovilo se po dobrom vremenu s malo povišenom vodostaju, ribe je bilo ali je bila  neaktivna.  U trećem kolu najbolji  je bio Mijo Boras, Peščenica Zagreb.  Drugo mjesto osvojio je Šiljeg Boris iz Krke Knin dok je treći bio  Kuk Željko iz UŠRIDDRH Zagreb.  Koliko se teško lovili vidljivo je iz tablice u prilogu gdje je  već u drugoj rundi 5 natjectelja bilo bez ulova te se taj broj povećavao na 8 u trećoj i četvrtoj rundi .

U nedelju je održano 4 kolo. također težak i slab ribolov ali puno bolji nego u trećem kolu.. najbolji je bio Jasmin Šubašić iz pastrve Sirač. drugi ponovno Šiljeg iz Krke Knin a treći Filip Reberski iz Španskog Zagreb.

Nakon 4 kola u vodstvu s 9 bodova  je Boris Šiljeg iz ŠRD Krke Knin. Slijedi ga Jasmin Šubašić iz ŠRD Pastrve Sirač  s 12 bodova, a na trećem mjestu je  Nikola Špoljar, član ŠRD PiškoraNovi Zagreb, koji ima 20 bodova.

Do kraja prvenstva u Hrvatskoj spin ligi su preostala još četiri kola. Sljedeća dva kola su 3. i 4. lipnja ponovo na Dobri kod Ogulina. U međuvremenu hrvatsku reprezentaciju u spin ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale čeka nastup na 20. svjetskom prvenstvu u ovoj disciplini, 13. i 14. svibnja na rijeci Vacha u Devinu u Bugarskoj.

Upravo u Devinu su hrvatski reprezentativci osvojili jednu od svojih svjetskih medalja, pa se i ove godine očekuje puno od njihovog nastupa.