Završena prva sezona Hrvatske lige – Ribolov grabežljivaca iz čamca

Vijesti

Na jezeru Šoderica održano je posljednje 5. kolo prve sezone Hrvatske lige u ribolovu grabežljivaca iz čamca. Domačin natjecanja bio je koprivnički ŠRK Šoderica dok je pokrovitelj zadnjeg kola bila Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije. Nakon zanimljivog natjecanja u 5 kolu gdje su dvije ekipe odlučivale o prvom mjestu a tri ekipe o trećem mjestu dobili smo rezultate. Pobjednik lige postala je ekipa Pontoon21  koja je uvjerljivom pobjedom sa  41 ulovljenom ribom i 14 532 boda preuzela vodstvo na domaćem terenu na jezeru Šoderica od do tada vodećeg Interlanda 1 koji je u 5. kolu osvojio  5. mjesto sa 9. ulovljenih riba i 2417 bodova.

Za treće mjesto u 5. kolu natjecale su se tri ekipe a osim njihovih rezultata odlučivali su i rezultati drugih ekipa.  Drugo mjesto osvojila je ekipa Interland 2 sa 23 ulovljene ribe i 7514 bodova a time i ukupno treće mjesto u ligi. HS Team iako je bio treći sa 24 ulovljene ribe i 6823 bodova nije uspio nadoknaditi razliku iz prethodnih kola.

Jezero Šoderica pokazalo se dobro za natjecanje iako je grgeč dominantna riba dok su druge vrste zanemarive. Maglovito i prohladno jutro a kasnije sunčano vrijeme stvorilo je idealne uvjete za natjecanje. Pobjednička ekipa uspjela je uloviti i jednu štuku koja im je donijela puno bodova. U 5. kolu glavni sudac natjecanja  bio je Darko Sočec sa Miroslavom Galešić i Vlatkom Tišanić.

Nagrade najboljim ekipama podijeli su predsjednik ŠRS Koprivničko-križevačke županije Ivan Petak i Kristina Sočev iz TZ Koprivničko-križevačke županije.

Pobjednici lige  nakon 5.kola

1. mjesto – Pontoon21 Croatia – Matijasic/Kuzmic
2. mjesto – SRK Interland Varaždin 1 – Šestak/Županic
3. mjesto ŠRK Interland Varazdin 2 – Fajt/Kiralj

Kompletni rezultati:

Foto izbor: