Kup SRS županije u sporstkom ribolovu

Vijesti

HM1_1134U organizaciji ŠRS KCKŽŽ održan je Kup Županije KCKŽŽ u sportskom ribolovu za 2015. godinu. U subotu, 09.05.2015. godine na jezeru Grabe u Torčecu nastupili su mladi natjecatelji, juniorke i kadeti. U juniorskoj kategoriji nastupila je ekipa ŠRK Hlebina i bez konkurencije osigurala nastup na prvenstvu Zone kojoj je ove godine domaćin ŠRS Međimurja. Najbolja, pojedinačno, bila je Gracija Grabarić, drugo mjesto osvojila je Patricija Bago, a treća je bila Patricija Cikuš.

U kategoriji kadeta natjecanje je bilo vrlo kvalitetno i neizvjesno. Nastupili su najbolji kadeti iz sedam klubova Županije-pobjednici su kadeti ŠRK Amur Drnje-Botovo koji su najveće iznenađenje, tim više jer su po prvi puta nastupili na Kupu. Na Slet kadeta Hrvatske koji se ove godine održava u Virovitici kvalificirali su se i kadeti ŠRK Đelekovec kao drugi i ekipa ŠRK La-Ban, Peteranec kao treće plasirani.

NDSC08204ajmlađe natjecatelje bodrio je, osim voditelja i roditelja , veliki broj gledatelja što je doprinijelo atraktivnosti ovog natjecanja, a time i najboljoj promociji HM1_1164sportskog ribolova . Pojedinačno, najbolji je bio Vedran Lovrić iz ŠRK La-Ban Peteranec , drugo mjesto osvojio je Ivan Đelekovčan iz ekipe ŠRK Amur-Drnje Botovo, a treći je bio Bernard Crnković iz ekipe ŠRK Karas Kuzminec.

Medalje i pehare, pobjednicima su predali Branko Zorko , tajnik Zajednice sportova KCKŽŽ i Ivan Petak , predsjednik ŠRS KCKŽŽ.

HM1_1158U nedjelju, 10.05.2015. na jezeru Šoderica, održano je natjecanje u kategoriji seniorki i seniora. Ukupno je nastupilo 18 ekipa. U kategoriji seniorki pobjednice su iz ŠRK Koprivnica a uz njih na prvenstvo Zone kvalificirale su se natjecateljice iz ŠRK Bistra Repaš. Najbolja u pojedinačnoj konkurenciji bila je Tatjana Štajduhar iz ekipe ŠRK Koprivnica, drugo mjesto osvojila je Lidija Orač iz ekipe ŠRK Bistra Repaš a treća je bila Marijana Vrhoci iz ekipe ŠRK Koprivnica.

U kategoriji seniora , već tradicionalno, nastupilo je najveći broj ekipa , ukupno 16 i to od onih koji su po prvi puta nastupili HM1_1299na Kupu, do ekipa koje nastupaju u ligama HŠRS. Prvo mjesto uvjerljivo je osvojila ekipa B-Šport iz Koprivnice, druga je bila ekipa ŠRK Bistra Repaš a treća ekipa ŠRK Đelekovec.

HM1_1294Uz tri prvoplasirane ekipe, ove godine, na prvenstvo Zone, plasirale su se i ekipe ŠRK Bistra-Novo Virje kao četvrta i ekipa ŠRK Drava-Hlebine koja je osvojila peto mjesto. Pojedinačno, najbolji je bio Mario Lončar iz ekipe B-Šport Koprivnica, drugi je bio Mario Sabolić iz ekipe Drava Novo Virje , treći Boris Klarić iz ekipe B-Šport Koprivnica, četvrti je bio odlični veteran Ivan Herman iz ŠRK Drava Hlebine a peti Marijan Mađerić iz ekipe B-Šport.

Domaćin natjecanja bio je ŠRK Štuka Torčec koji je odlično je organizirao natjecanje i logistiku a posebnu pohvalu su zaslužili su za vrhunski pripremljene natjecateljske staze što je olakšalo rad svim službenim osobama na natjecanju.

Ovogodišnji Kup županijskih ribiča po mnogo čemu ostat će u sjećanju kao uspješna prezentacija ovog popularnog sporta održana u jubilarnoj godini- 80 godišnjici HŠRS i 20 godina ŠRS KCKŽŽ

Kompletni rezultati natjecanja

Fotogalerija Facebook group Ribolov Hrvatska