HŠRS organizirao polaganje ribočuvarskog ispita

Vijesti

U prostorijama Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda u Ličkom Lešću u utorak, 8. ožujka 2022. godine, održano je polaganje ribočuvarskog ispita za kandidate iz cijele Hrvatske. Polaganju ispita pristupilo je  38 kandidata koji su uspješno položili ispit za ribočuvara. Prisutne su na samom početku pozdravili domaćini, Slaven Prpić – direktor tvrtke Gacka d.o.o. koja je ovlaštenik ribolovnog prava na rijeci Gacki i Željko Mataija – predsjednik Športsko Ribolovnog Saveza Ličko senjske županije.

Prisutnima  se uoči samog ispita te nakon njega obratili Vladimir Sever, predsjednik HŠRS-a, te članovi povjerenstva za provođenje ispita Domagoj Ceković, tajnik, Tomislav Feldhofer, bivši i počasni tajnik te Zlatko Homen, predsjednik gospodarske komisije.Ispred Hrvatskog športsko ribolovnog saveza  povjerenstvo.

Nakon provedenog pisanog dijela ispita i pregleda ispita, utvrđeno je da su svi uspješno položili ispit i stekli uvjete da postanu ribočuvari.  Ovlaštenici ribolovnog prava sada ih mogu aktivirati  u ribočuvarskoj  službi. sukladno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu  Ribočuvar je ovlaštena osoba ovlaštenika ribolovnog prava osposobljena za obavljanje nadzora sportskog ribolova u ribolovnoj zoni za koju je ovlaštenik dobio ribolovno pravo.