Hrvatska spin reprezentacija sedma na svijetu

Vijesti

Svjetsko prvenstvo u spin ribolovu grabežljivaca iz čamca umjetnim mamcem ove je godine održano u Latviji, u Rigi na jezerima Kisezeus, Juglas i Baltezers. na natjecanju je sudjelovalo  14 reprezentacija iz SAD-a, Azije i Europe. Nakon tri dana natjecanja  Hrvatska reprezentacija osvojila je  sedmo mjesto s 86 bodova. Pobjedu je poslije tri dana zahtjevnog natjecanja  odnijela reprezentacija Poljske sa 42 boda. Drugo mjesto osvojili su natjecatelji  Austrije (46), a treće Mađarske (48).

Hrvatski natjecatelji  iz čamca od samog početka prvenstva bili su u sredini tablice. Prvi dan natjecanja održan je po lošem vremenu. Drugi dan natjecanja vrijeme je bilo bolje, ali loš za ribolov. Ukupno je 5 ekipa bilo  bez ribe, a na žalost među njima i hrvatski par  Mario Matijašić i Hrvoje Kuzmić koji je imao dvije štuke koje su im se otkačile. Drugi hrvatski par Tomislav Šimunović i Danijel Puljić odlično je odlovio i nakon drugog dana bio šesti na tablici. Treći dan natjecanja opet se   lovilo  po  olujnom vjetru koji je puhao i do 80 kilometara na sat. Bilo je čak opasno isploviti u brzim čamcima. Jedna engleska posada je završila pod vodom zbog visokih valova.  Ipak takvo vrijeme je odgovaralo hrvatskom paru Kuzmić – Matijašić koji je osvojio   četvrto mjesto trećeg dana, a drugi par Šimunović – Puljić petnaesto.

U ukupnom pojedinačnom plasmanu na kraju je slavio mađarski par F. Deak – R. Hipszoki sa 13 bodova. Najbolje plasirani hrvatski par bio je Danijel Puljić – Tomislav Šimnović, koji je osvojio jedanaesto mjesto na svijetu sa 32 boda, dok je drugi hrvatski par Hrvoje Kuzmić – Mario Matijašić osvojio dvadeseto mjesto na svijetu sa 54 boda.