Hrvatska Spin liga – održano 5. i 6. kolo lige

Vijesti

lig8Na rijeci Dobri  u Hreljinu kod Ogulina  18. i 19. lipnja 2016. godine održana su  dva kola prvenstva Hrvatske spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima).  U ligi sudjeluje 13 natjecatelja iz svih djelova Hrvatske od juga iz ŠRD Cetine do sjevera iz Međimurja ŠRD Klen Sveta Marija.

Rijeka  Dobra  na području Hreljina spade u nabrži i najdivljiji dio Dobre kojim gospodari Srd Ogulin i kao takav u potpunosti odgovara zahtjevima lige a ujedno je I atraktivna voda za ribolov sa dosta prirodne ribe posebno potočne pastrve.

Ribolov je bio dobar, ukupno je nakon dva dana natjecanja u trajanju po 4 puta po 45 minuta ulovljeno više od  300 riba a vremenski uvjeti su bili gotovo idealni uz malo povišeni vodostaj rijeke Dobre.

U 5. kolu natjecanja najbolje rezultate ostvario je Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin, Boris Šiljeg iz ŠRD Krka iz Knina i treće mjesto Jasmin Šubašićiz ŠRD Samobor.kuzmic

U 6. kolu natjecanja prvo mjesto osvojio je  Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderica Koprivnica, drugo mjesto osvaja Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin, Boris Šiljeg iz ŠRD Krka iz Knina.

Nakon 6. kola natjecanja u vodstvu lige je Boris Šiljeg iz ŠRD Krka iz Knina sa 19 bodva, drugo mjesto drži Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin sa 20 bodova, a Jasmin Šubašić iz ŠRD Samobor sa 34 boda. Na četvrtom mjestu nalazi se Mijo Boras iz ŠRD Peščenice Zagreb sa 35 boda.

Odlično 5. mjesto nakon 6. kola natjecanja drži Mirko Hanžeković iz ŠRD Klen Sveta Marija sa 36 boda dok je Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderica na 6. mjestu sa 38 bodova.

lig7U prvih osam još se nalaze na 7. mjestu Dorijan Šimunčić iz ŠRD TPK Zagreb i Ante Mrkonja iz ŠRD Krka Knin na 8. mjestu. Prvih osam mjesta vodi u reprezentaciju Hrvatske.

Domačin natjecanja 5. i 6. kola lige bio je ŠRD Ogulin čiji su članovi izvrsno pripremili  i organizirali natjecanje dok je glavni sudac bio Dražen Stipetić iz Ogulina inače predsjednik  sudačkog povjerenstva  Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza.

Zadnja  dva kola lige  održavaju polovicim rujna  na jednoj od predviđenih staza za natjecanje ovisno o vodostaju rijeka u Gorskom Kotaru, u planu je prema odluci Povjerenstva lige  natjecanje na Dobri jer zbog niskog vodostaja otpada Čabranka I Riječina ali kao rezerva ulazi kanal u svetoj Mariji gdje je uvijek isti vodostaj a ima i puno prirodne ribe.

Foto: Iva Eberl

hanzekovic Hanzekovic_Kuzmic
lig1 lig2 lig3 lig4 lig5 lig6

lig9 lig10 liga1