Hrvatska reprezentacija osma na 14. Svjetskom prvenstvu u ribolovu pastrva

Vijesti

HM1_6408U Slovačkoj, na rijeci Poprad održano je 14. Svjetsko prvenstvo u ribolovu pastrva umjetnim macima. Samo natjecanje održano je u gradu Svit. Nakon dva dana natjecanja Hrvatska reprezentacija osvojila je ukupno 8. mjesto. Prvog dana natjecanja rezultat je bio odličan, ekipno 5. mjesto. U A i D sektoru  Matijašić i Boras zauzeli su 3. mjesto, Kuzmić u B sektoru 5. mjesto dok je jedino lošiji rezultat ostvario Kuk u C sektoru 14. mjesto. Sektor C je bio jako težak za ribolov i tamo je ulovljeno najmanje riba.

S obzirom na takav rezultat  i 5. mjesto nakon prvog dana nije došlo do promjena zu sastavu reprezentacije te je ista ekipaHM1_6553 nastupila i drugi dan te je zauzeto 7. mjesto što je ukupno bilo dovoljno za 8. mjesto na svijetu.  Uz  tri sedma mjesta po sektorima, Boras, Kuk i Kuzmić i  11 . mjesto Matijašića.

Takvim rezultatom do medalje na svjetskom prvenstvu nedostajalo je malih 20-tak  bodova! Drugi dan je bio težak za ribolov sa puno manje ulovljenih riba u svim sektorima a jedan od razloga  je kiša koja je padala tijekom noći i  pad temperature vode za više od 2 C stupnja zbog topljenja snijega na okolnim planinama.

HM1_6678Za Hrvatsku reprezentaciju nastupili su natjecatelji Mijo Boras, Mario Matijašić, Hrvoje Kuzmić, Željko Kuk, Mirko Hanžeković, trener Boris Šiljeg   i kapetani Ante Mrkonja i Dorijan Šimunčić.

Rijeka Poprad izvire ispod Visokih Tatri,  prosječne je širine od desetak metara i uređenog korita u samom gradu sa HM1_6446kaskadama  na svakih 50-m čime je usporen dosta brzi tok a time su napravljena i atraktivna mjesta za ribolov pastrva kojih ima jako puno jer u samom gradu nije dozvoljeno uzimati ribu.  Dozvoljen je samo sportski ribolov na način ulovi I pusti.