Drugo kolo Hrvatske lige u ribolovu grabežljivaca iz čamca održano je na jezeru Rasinja

Vijesti

Ukupno 10 prvoligaških ekipa pokušalo je osvojiti bodove na svima nepoznatom rasinjskom jezeru. Iako se zna da je jezero bogato grabežljivim vrstama riba što se pokazalo kroz nekoliko održanih kup natjecanja s obale ipak se je trebalo snaći na 25 ha površine jezera i ostvariti značajni ulov za rezultat kola lige. Ribolov je bio više nego odličan te je ulovljeno 120 riba u mjeri. Bodovale su se sve ribe prema zakonski propisanim minimalnim mjerama. Najviše se lovio bass i nešto klena, vrste koje se najbolje love po ljeti i vrućinama.

Nakon 6 sati natjecanja prvo mjesto osvojila je ekipa ŠRK Ogulin 1 ( Kuzmić / Matijašić) s 20 ulovljenih riba i ostvarenih 20 813 bodova, drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRK Šoderica sa 17 ulovljenih riba i ostvarenih 16 944 bodova a treće ŠRK Interland Varaždin (Šestak / Županić) s 15 ulovljenih riba i ostvarenih 15 958 bodova. Sve ostale ekipe ulovile su od sedam do deset riba u mjeri koje su se bodovale.
Nakon dva kola u vodstvu je ŠRD Ogulin 1 s 4 boda, druga je ekipa ŠRD Ogulin 2 a treća ŠRU Udica Donji Miholjac. Treće kolo nastavlja se početkom rujna u Varaždinu.
2. kolo u Rasinji je svakako bilo jedno od najzanimljivijih u prošloj ovoj sezoni lige. Organizator natjecanja bila je koprivnička ŠRK Šoderica. Suci Miroslav Jenduka i Željko Česi odlićno su odradili posao a Labaš Stjepan ribočuvar iz Rasinje pripremio je odličan doručak i ručak ( peka) u prostorijam NK Tehničar u Cvetkovcu.