12. Kup Alpe Adria u ribolovu pastrva

Vijesti

U subotu 15. travnja održan je tradicionalni 12 kup Alpe Adria u ribolovu  pastrva umjetnim mamcima na kojem je  sudjelovalo je 7. ekipa, jedna iz Slovenije a ostale iz Hrvatske. Glavni pokrovitelj natjecanja bila je Zajednica za sportski ribolov ALPE-ADRIA Hrvatska. Pokrovitelji su bili i Općina Sveta Marija i Turistička zajednica Međimurske županije. Organizator manifestacije bio je Sportsko ribolovni klub KLEN Sveta Marija. Manifestacija se održava u cilju promocije ribolovnog sporta i ribolovnog turizma te gastronomske ponude riba na dijelu donjeg Međimurja. Tradicionalno se održava povodom blagdana Uskrsa.

Natjecanje su uz prigodne govore otvorili Antun Kedmenec, predsjednik Sportsko ribolovnog kluba Klen Sveta Marija I Marijan Panić, dopredsjednik Zajednice za sportski ribolov Alpe Adria.

Nagrade, uz pokrovitelje, donirale su i trgovine ribolovnim priborom te brojne druge privatne firme. Dijelili su ih Matija Panić, predstavnik Zajednice za sportski ribolov ALPE-ADRIA Hrvatska, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek i predsjednik Klena, Antun Kedmenec.

Nakon tri sata natjecanja ( 4 x 45 minuta) najbolje rezultate ostvarile su slijedeće ekipe;

1.       mjesto osvojila je ekipa ŠRK Šoderica u sastavu (Hanžeković, Kuzmić, Ketiš) sa 22 ulovljene ribe  i 35 sektorskih bodova.

2.       mjesto osvojila je ekipa ŠRD Klen Sv. Marija (Kraljić, Pavlić, Mihalac) sa 22 ulovljene ribe i 36,5 sektorskih bodova.

3.       mjesto osvojila je ekipa  Spin team Varaždin (Lončarić, Šestak, Butek) isto sa 22 ulovljene ribe i 36,5 sektorskih bodova.

Natjecanje je bilo izuzetno zanimljivo  posebno za tri vodeće ekipe čiji je plasman ovisio o ulovu jedne ribe u bilo kojem sektoru.

U pojedinačnoj konkurenciji, nagrade za pobjednike sektora primili su;

1.mjesto Tomislav Lončarić, sektor A, ekipa ST Varaždin

2.mjesto Igor Mihalac, sektor B, ekipa Klen Sveta Marija

3.mjesto Danijel Kraljić, sektor C, ekipa Klen Sveta Marija

Vrhovni sudac natjecanja bio je Dragutin Kedmenec. Natjecanje je održano po vjetrovitom i  prohladnom vremenu.

Natjecanje u lovu pastrva umjetnim mamcima je specifična disciplina sportskog ribolova, u našem kraju ga zovemo blinkanje. U zadnjih nekoliko godina sve je popularnija disciplina. Gastronomski dio održavao se kod ribičkog doma, a u ponudi su bile pečene pastrve i druge ribe. Natjecanje na drenažnom jarku i gastronomski dio kod ribičkog doma posjetilo je više od 500 posjetitelja.