Zimski kup u ribolovu smuđa

Vijesti

 


HM1_0379Nakon  prošlogodišnja održana  dva  natjecanja  u  ribolovu štuke  umjetnim mamcima na  kojima  se  ulovilo  preko 500 komada  štuke  održan je i prvi  ovogodišnji Spin kup od predviđenih nekoliko ove godine. Facebook grupa Ribolov Hrvatska ovaj puta organizirala je Zimski kup na jezeru Seradahely, prekrasno uređeno kompleksu sa restoranom i dva jezera sa nevjerovatnom količinom smuđa.

Sam kup napravljen je UL tehnikom koja  iz  dana  u dan   sve više  i više se  probija  i postaje  sve popularnija tako da su natjecatelji bili ograničeni u izboru pribora do max 20 grama.  Za samo natjecanje tražilo se mjesto više jer je bilo ograničeno na 40 sudionika.

Uz  već sad  prekaljene  majstore UL ribolova iz Zagreba, Varaždina, Ludbrega  prijavilo se i dosta ribiča iz drugih mjesta od Siska do Bjelovara prvenstveno da se HM1_0355okušaju u ribolovu smuđa koji je dosta rijetka riba na na našem području.

HM1_0403Unatoč jako lošem vremenu, jakoj kiši i vjetru tijekom većeg dijela natjecanja ulovljeno je 72 komada ribe, većinom smuđ i nekoliko štuka. Bodovala se sva grabežljiva riba te su nakon 4 sata natjecanja postignuti slijedeći rezultati.

  1. mjesto Silvio Šimunćić  sa  ulovljenih 9 riba
  2. mjesto Segedi Tomislav sa ulovljenih 5 riba
  3.  mjesto Dubravko  Fajt sa ulovljenih 5 riba

Sva tri natjecatelja za postignuti rezultat  dobili su  po jedan UL štap  koje    su osigurali organizatori .

HM1_0409HM1_0411HM1_0420