Spin liga – Matijašić pobjednik lige

Vijesti

Završila je jedna od najzanimljivijih sezona Spin lige do sada. Kroz svih 8 kola u jakoj konkurenciji svaka ulovljena riba značila je nekoliko bodova više i određivala plasmane. Osim jake konkurencije i vremenski uvjeti nisu bili idealni u svim kolima. Do zadnjeg kola nije se moglo predvidjeti tko će biti prvak jer je bilo nekoliko kandidata. Na kraju je Matijašić Mario iz ŠRD Ogulin za dva boda bio bolji od vodećeg Nikole Špoljara iz ŠRD Piškor Zagreb iako je isti bio vodeći gotovo cijelu sezonu lige.

Posljednja dva kola na rijeci Dobri u Ogulinu bila su izuzetno zahtjevna zbog vremenskih uvjeta. Nakon tuče i jake kiše tijekom noći vodostaj rijeke Dobre porastao je za više od metar što je stvorilo nemoguće uvjete ua natjecanje zbog velike i mutne vode te je natjecanje pomaknuto u nedjelju kada su održana posljednja dva kola. Iako je vodostaj pao voda i je i dalje bila mutna a uvjeti na rubu regularnosti natjecanja. U zadnjem osmom kolu koje je održano u nedjelju popodne zbog jake kiše i grmljavine razmišljalo se i o prekidu natjecanja. Neki natjecatelji su i odustali zbog takvih uvjeta.

U 7. kolu postignuti su sljedeći rezultati: 1. mjesto osvojio je Kuzmić Hrvoje iz ŠRK Šoderica Koprivnica, 2. mjesto pripalo je Šubašić Jasminu ŠRD Samobor i 3. mjesto Kuk Željku UŠRIDRRH Zagreb. U posljednjem 8. kolu najbolji je bio Samardžić Dujo ŠRD Cetina Sinj, 2. mjesto osvojio je Matijašić Mario iz ŠRD Ogulin a 3. mjesto Kunjadi Mihael iz ŠRD Štuka Donja Dubrava.

Nakon 8. kola natjecanja 1. mjesto osvojio je Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin s 45 bodova, drugi je bio Nikola Špoljar iz ŠRD Piškor Zagreb s 47. bodova. 3. mjesto osvojio je Pešut Ivan iz ŠRD Mrežnica Duga Resa sa 50,5 bodova, 4. mjesto pripalo je Kuk Željku iz UŠRIDRRH Zagreb s osvojenih 54 boda dok je 5. mjesto osvojio Šiljeg Boris iz ŠRD Krka Knin s osvojenih 56,5 bodova.

Prvih pet natjecatelja predstavljat će reprezentaciju Hrvatske na sljedećem SP u Francuskoj 2018. godine. Ostala tri mjesta u reprezentaciji popunit će se odlukom povjerenstva lige ovisno o natjecateljskoj vodi svjetskog prvenstva.

Koprivnički natjecatelji iz ŠRK Šoderica ovu sezonu završili su bez plasmana u reprezentaciju. Hrvoje Kuzmić osvojio je 10. mjesto a Hanžeković Mirko 14. mjesto.

Kompletni rezultati: