Proglašeni najuspješniji koprivnički sportaši i sportašice

Vijesti

Nakon što prošle godine manifestacija proglašenja najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskog djelatnika nije održana, danas su se u koprivničkom Domu mladih okupili najbolji, najtalentiraniji i najuporniji pojedinci i klubovi Koprivnice. Među najboljim ekipama bili su i predstavnici ŠRK Šoderice, muška seniorska ekipa te ekipa seniorki iz  ŠRK Koprivnica dok je članica njihove ekipe Tatjana Štajduhar bila nominirana i za najbolju sportašicu.

Jasmina Stričević, predsjednica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice, na samom početku ove svečanosti kazala je da prošle  godine manifestacija nije održana upravo zbog pandemije koronavirusa koja je obilježila protekle dvije sve sfere našeg društva, pa tako i sport.

– Kakva je 2020. godina bila, najbolje govori to da po prvi puta otkako zajednica održava ovu manifestaciju nije bilo izbora najboljih, jer ta godina nije bila godina u kojoj su svi sportaši imali barem podjednake uvjete za treniranje, ali i za održavanje natjecanja. Sretni smo da su sportaši tijekom 2021. godine odradili svoja natjecanja, treninge i takmičenja. Nije bilo sve uobičajeno što se tiče treninga, a posebno natjecanja, bilo je puno neizvjesnosti, puno previše testiranja i odgađanja, ali ipak ste svojim zalaganjem i ljubavlju prema sportu pokazali da u ovim neuobičajenim i otežanim uvjetima bavljenja sportom pokazali volju, upornost, želju za dokazivanjem i niste odustali. Bilo je teško i zato još više vesele dobri rezultati naših sportašica i sportaša, veseli i veliki interes roditelja i djece za aktivnostima u maloj sportskoj školi. Sportski duh Koprivnice pokazao se da nije samo parola, nego stvarnost koju živimo – rekla je Stričević.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić također je istaknuo da je već velika stvar da se u ovoj pandemiji, odnosno u uvjetima u kojima živimo i djelujemo već skoro dvije godine, uopće mogu svi okupiti, vidjeti i prisjetiti se svih rezultata i ostvarenja koje su koprivnički sportaši ostvairli u ovom teškom periodu.

– Iza nas ostaju dvije godine jedne teške psihoze, jedne neizvjesnosti koja se protkala u sve pore društvenog života – od gospodarstva , obrazovanja, zdravstva, ali se protkala i među sportašice i sportaše. Velika je stvar da smo sačuvali naše sportske kolektive i pojedince i da unatoč svemu onome lošem što nas je pratilo, od odgoda, zabrana treninga, testiranja, pozitivnih testova pa novih odgoda i svega onoga što vam nije išlo na ruku, imamo se zbog čega okupiti, imamo se čime podičiti i imamo se zbog čega proveseliti. Veliki je ponos za jedan relativno mali grad u hrvatskim, a pogotovo u europskim okvirima, što se možemo podičiti sa svima vama nominiranima – poručio je Jakšić okupljenim sportašicama i sportašima.

I koprivničko-križevački župan Darko Koren napomenuo je da je iza nas jedno prilično teško razdoblje i to u svakoj društvenoj i gospodarskoj disciplini, ali i u sportu.

– Bez obzira na to možemo biti ponosni da smo ipak izdržali to razdoblje, posebno vi koji se sportom aktivno bavite. Rezultati koje ste postigli, a temeljem kojih ste i danas ovdje, pokazuju da je zapravo sport nepobjediva disciplina generalno. Sretan sam što živimo u Koprivničko-križevačkoj županiji koja se može podičiti mnogim sportskim rezultatima i uspjesima, a na nama koji obnašamo javne funkcije i dužnosti je zapravo da stvaramo sve one uvjete kako bismo vama olakšali – zaključio je Koren.

U ime svih nagrađenih i nominiranih Renato Kovačić, predsjednik Streljačkog športskog kluba Podravka, a ujedno i zaslužni sportski djelatnik u 2021. godini, zahvalio je Gradu Koprivnici i Zajednici športskih udruga grada Koprivnice na organizaciji proglašenja najuspješnijih sportaša.

– Godinama vodite brigu o koprivničkom sportu i potičete ga kroz program javnih potreba u sportu. Osobno bih želio zahvaliti svim članovima Streljačkog športskog kluba Podravka, koji je osnovan 1952. godine, koji su svojim angažmanom u klubu omogućili 70 godina kontinuiranog rada i postizanja dobrih rezultata. Nadam se da će to ostati tako i dalje. Poželio bih da 2022. godina donese kraj pandemije da možemo uspješnije trenirati i nastupati te da se dogodine ovdje nađemo u daleko većem broju i s još boljim rezultatima – naglasio je.

Među najboljim ekipama bili su predstavnici ŠRK Šoderice i Koprivnice

Najuspješniji sportaši i i ekipe
NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA S INVALIDITETOM

Najuspješnija sportašica s invaliditetom u 2021. godini je IVA ŠOLA (Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije “PODRAVINA”)

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ S INVALIDITETOM

Najuspješniji sportaš s invaliditetom u 2021. godini je IVICA FERENČIĆ (Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije “PODRAVINA”)

NAJUSPJEŠNIJA SPORTSKA EKIPA OSOBA S INVALIDITETOM

Najuspješnija sportska ekipa osoba s invaliditetom u 2021. godini je Kuglačka ekipa Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije “PODRAVINA”

NAJUSPJEŠNIJA PERSPEKTIVNA SPORTAŠICA

Najuspješnija perspektivna sportašica u 2021. godini je DORA LOVRINOVIĆ (Atletski klub “KOPRIVNICA”)

Ostale nominirane abecednim redom: LANA BUHINJAK (Športski kuglački klub “PODRAVKA”), LANA STRUGAR (Rukometni klub “PODRAVKA”), DOROTEA VENCL (Boks klub “DAVID”), GABRIELA VENCL (Boks klub “DAVID”)

NAJUSPJEŠNIJI PERSPEKTIVNI SPORTAŠ

Najuspješniji perspektivni sportaš u 2021. godini je LUKA JAMBREUŠ (Streljački športski klub “PODRAVKA”)

Ostali nominirani abecednim redom: GREGOR GAŠPARIĆ (Streljački športski klub “PODRAVKA”), DAVID KUHAR (Boks klub “DAVID”), KARLO KUHAR (Boks klub “DAVID”), ANDRIJA LONČAR (Boks klub “DAVID”)

NAJUSPJEŠNIJI PERSPEKTIVNI SPORTSKI PAR, ŠTAFETA ILI POSADA

Najuspješniji perspektivna sportska štafeta u 2021. godini je Štafeta mlađih kadeta Atletskog kluba “KOPRIVNICA”

Ostali nominirani abecednim redom: Štafeta mlađih kadetkinja i mlađih kadeta mješovito Atletskog kluba “KOPRIVNICA”, Štafeta juniora Ronilačkog kluba “ŠODERICA”

NAJUSPJEŠNIJA PERSPEKTIVNA ŽENSKA SPORTSKA EKIPA

Najuspješnija perspektivna ženska sportska ekipa u 2021. godini je Ekipa kadetkinja U-16 Rukometnog kluba “Podravka”

NAJUSPJEŠNIJA PERSPEKTIVNA MUŠKA SPORTSKA EKIPA

Najuspješnija perspektivna muška sportska ekipa u 2021. godini je Ekipa pionira U-15 Nogometnog kluba “SLAVEN BELUPO”

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA

Najuspješnija sportašica u 2021. godini je DEJANA MILOSAVLJEVIĆ (Rukometni klub “PODRAVKA”)

Ostale nominirane abecednim redom: Tatjana Štajduhar (Športsko ribolovni klub “KOPRIVNICA”)

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ

Najuspješniji sportaš u 2021. godini je MARKO TURK (Karting klub “KOPRIVNICA”)

Ostali nominirani abecednim redom: MIHAEL ŠESTAK (Ronilački klub “ŠODERICA”), ANTONIO TKALČIĆ (Boksi klub “DAVID”), FILIP VERČEVIĆ (Hrvački klub “PODRAVKA”)

NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA SPORTSKA EKIPA

Najuspješnija ženska sportska ekipa u 2021. godini je Ekipa Podravka-Vegeta Rukometnog kluba “PODRAVKA”

Ostale nominirane ekipe abecednim redom: Seniorska ženska ekipa Športsko ribolovnog kluba “KOPRIVNICA”, Seniorska ženska ekipa Športskog kuglačkog kluba „PODRAVKA“

NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA SPORTSKA EKIPA

Najuspješnija muška sportska ekipa u 2021. godini je Seniorska ekipa – pištolj Streljačkog športskog kluba “PODRAVKA”

Ostale nominirane ekipe abecednim redom: Seniorska ekipa Športsko ribolovnog kluba “ŠODERICA”, Seniorska ekipa Teniskog kluba “KOPRIVNICA”

IZNIMNO POSTIGNUĆE U SPORTU U 2021.

BORNA LONČARIĆ (Boks klub “DAVID”
IVO MATIĆ (Auto i karting klub “PODRAVINA”)
LANA NOGIĆ (Hrvački klub “PODRAVKA”)
LEON ZELENKO (Karting klub “KOPRIVNICA”)
LOVRO ZVONAREK (Nogometni klub “SLAVEN BELUPO”)

ZASLUŽNI SPORTSKI DJELATNIK – RENATO KOVAČIĆ

Izvor. Drava.info