Ove godine svjetsko prvenstvo za invalide i veterane u Hrvatskoj

Vijesti

20. svjetsko prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji invalida, 11. svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji veterana i 1. svjetskom prvenstvu za veterane  u kategoriji master održat će se u lipnju u Međimurju na vodama  Žabnik, Podturen i Selnica. Tim je povodom održana je  konferencija za medije u LifeClass Termama Sveti Martin.

Na natjecanjima će ukupno sudjelovati oko 400 natjecatelja, a samo natjecanje održat će se u Žabniku, Podturnu i Selnici.  Program otvaranja prvenstva organizirat će se u Murskom Središću. Natjecanje će se održati od  12. do 17. lipnja 2018. godine.

Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog ribolovnog saveza, istaknuo je da se veseli ovom prvenstvo u kojem će se zapravo održati tri prvenstva. Prvenstva će zasigurno doprinjeti daljnjem razvoju ribolovnog sporta i turizma ne samo u Međimurju, nego i u cijeloj Hrvatskoj.

Trener hrvatske reprezentacije invalida u ribolovu Dražen Filipović predstavio je reprezentaciju invalida koja se sastoji od sljedećih članova: Mensur RošićNikola GečekIvica-Bonino Hasan i Željko Geček.

Predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije Zoran Pfeifer kazao je da  najbolji svjetski ribolovci, veterani i invalidi natjecat će seZoran Pfeifer u ovom našem lijepom kraju. Očekujemo oko 37 reprezentacija iz 26 zemalja svijeta. Bit će ovo jedna prekrasna promocija Međimurja i Hrvatske.

Konferenciji su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin Branimir Blajić, predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije Zoran Pfeifer, predsjednik Hrvatskog ribolovnog saveza Vladimir Sever te načelnici i gradonačelnici u čijim će se mjestima i gradovima samo natjecanje održati.

Velika je ovo manifestacija za Međimurje i Hrvatsku. S jedne je strane to ogroman doprinos razvoju Međimurja i međimurskog sporta,  gospodarstva, ljepota i potencijala koje imamo. S druge strane, ovo je priznanje svima koji se bave ribolovom, pogotovo onima iz Međimurja. Ovo će biti prilika da se još jedanput pokažemo kao dobri domaćini i kao regija koja može i zna organizirati najbolja svjetska natjecanja– kazao je tom prigodom župan Matija Posavec.

Izvor međimurske novine: