Novi Postovi

 Str: [1]
1
Informacije / ŠPORTSKI RIBOLOV NA KOPNENIM VODAMA
« Zadnji post od Administrator u Listopad 28, 2017, 09:17:46 poslijepodne »
Obavljanje športskog ribolova na slatkim (kopnenim) vodama regulirano je Zakonom o slatkovodnom ribarstvu („Narodne novine“, br. 106/01, 7/03, 174/04, 10/05-ispravak i 49/05-pročišćeni tekst), te Pravilnikom o športskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu („Narodne novine“, br. 82/05, 1/06 i 139/06).

Za obavljanje športskog ribolova na određenom ribolovnom području ili ribolovnoj zoni ribiči kupuju dozvole od ovlaštenika ribolovnog prava koje vrijede na ribolovnom području ili u ribolovnoj zoni za koju je ovlaštenik dobio ribolovno pravo kao i na ribolovnom području ili ribolovnoj zoni drugog ovlaštenika ribolovnog prava (ukoliko su ovlaštenici zaključili ugovor o recipročnom pravu ribolova).
Na području Republike Hrvatske postoji 120 ovlaštenika ribolovnog prava, iako postoji cca. 450 aktivnih športsko-ribolovnih udruga.

Dozvolu za športski ribolov izdaje Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja putem ovlaštenika ribolovnog prava s rokom važenja za:

– jedan dan (dnevna dozvola)
– tekuću kalendarsku godinu (godišnja dozvola).

Dnevna dozvola važi 24 sata od sata kupnje dozvole datuma navedenog u dozvoli.
Godišnja dozvola važi od 00,00 sati 1. siječnja do 24,00 sata 31. prosinca tekuće kalendarske godine navedene u dozvoli.

Visina naknade za godišnju dozvolu za hrvatske i strane državljanke od 15 i više godina života i za hrvatske i strane državljane od 15 do 18 godina života iznosi 200,00 kuna.

Visina naknade za godišnju dozvolu za hrvatske i strane državljane od 19 i više godina života iznosi 400,00 kuna.

Visina naknade za godišnju dozvolu za ribiče invalide Domovinskog rata Republike Hrvatske iznosi 400,00 kuna.

Visina naknade za godišnju dozvolu za hrvatske i strane državljane od 18 i više godina života koji ne žele biti članovi udruga iznosi 800,00 kuna.

Visina naknade za dnevnu dozvolu za hrvatske i strane državljane utvrđuje se u iznosu od:
– 60,00 kuna za ribolov svih (osim salmonidnih) vrsta riba
– 150,00 kuna za ribolov salmonidnih vrsta riba
– 250,00 kuna za ribolov na ribolovnoj zoni Otočac.

Ovlaštenik ribolovnog prava izdaje hrvatskom i stranom državljaninu godišnju dozvolu uz predočenje potvrde o položenom ribičkom ispitu. Strani državljani prilikom kupnje godišnje dozvole trebaju predočiti potvrdu o položenom ribičkom ispitu u njihovoj državi. Ukoliko je ne posjeduju, trebaju položiti ribički ispit u Republici Hrvatskoj.

Ovlaštenik ribolovnog prava izdaje hrvatskom i stranom državljaninu dnevnu dozvolu bez predočenja potvrde o položenom ribičkom ispitu.

OPĆA RIBOLOVNA PRAVILA

Športski ribolov smije se obavljati s najviše tri ribolovna štapa i/ili pribora s po jednom udicom, a iznimno umjetni mamac – varalica može imati više od jedne udice, a najviše dvije.

Športski ribolov svih vrsta pastrva te mladice, glavatice i lipljana smije se obavljati samo s jednim ribolovnim štapom i s jednom umjetnom mušicom ili varalicom.
Prilikom ribolova soma u plovilu se smije koristiti jedno bućkalo, ribolovni štap ili ribolovna uzica s jednom udicom.
Ribolovni alati i oprema kojima se obavlja ribolov moraju biti pod stalnim neposrednim nadzorom ribiča.
Umjetni mamac – varalica može imati najviše do dvije udice (jednokuka, dvokuka ili trokuka) sa ili bez kontrakuke.
Umjetni mamac – mušica smije imati jednu udicu sa ili bez kontrakuke.
Veličina varalice kod ribolova mladice ili glavatice ne smije biti manja od 18 cm.

VAŽNA NAPOMENA: Osim gore navedenih općih pravila športskog ribolova u Republici Hrvatskoj, svaki ovlaštenik ribolovnog prava ima svoje interne odredbe (najveći dopušteni dnevni ulov u kilogramima ili komadima, noćni ribolov itd.) koje su određene važećom gospodarskom osnovom i godišnjim planom gospodarenja, kao i interne odluke o visini iznosa godišnje članarine sukladno drugim propisima.
Za kupnju dozvola kao i za sve dodatne informacije, ribiči moraju kontaktirati ovlaštenike ribolovnog prava.
Popis ovlaštenika ribolovnog prava sa pripadajućim ribolovnim zonama, adresama, brojevima telefona/faxa/e-mail adresama ribiči mogu lako naći na web stranici Hrvatskog športskog ribolovnog saveza:

www.ribolovni-savez.hr
HRVATSKI ŠPORTSKO RIBOLOVNI SAVEZ
Trg Krešimira Ćosića 11
10000 Zagreb
Tel. 01/3091-137

Želimo vam dobar ulov i ugodan ribolovni odmor!

http://ribolov-koprivnica.com/informacije-o-sportskom-ribolovu-na-kopnenim-vodama/
2
Informacije / RIBOLOVNE VODE U OKOLICI KOPRIVNICE
« Zadnji post od Administrator u Listopad 28, 2017, 09:13:52 poslijepodne »
Ribolovno područje u blizini Koprivnice izuzetno je bogato vodenim površinama, gdje dominira na svega 15 km sjeverno od grada Koprivnice rijeka Drava, najveća i najbogatija ribolovna voda sa svojim rukavcima i mrtvicama ,koja obiluje gotovo svim vrstama slatkovodnih riba, kao što su: som, šaran, štuka, smuđ, amur, manjić, bolen, jez, mrena, pastrva, mladica, babuška, deverika, tolstolobik, klen, linjak, i druga vrsta bijele ribe.

Pritoke rijeke Drave su : Mura , Bednja, Gliboki , koje su također bogate raznim vrstama riba. Mjenjajući tok , rijeka Drava je za sobom ostavljala velike količine pijeska i šljunka te je iskopavanjem istih , stvoreno na desetke večih i manjih jezera. Najpoznatije vode su: Jezero Šoderica sa oko 300 hektara površine, ujedno i poznati kupališni centar sa oko 400 vikend objekata sa asfaltiranim putevima.

Tu su i jezera Jegeniš, Ješkovo, Dezinfekcija, Autoput , Hintov , Kencel, Vidak, Sigetec , Kuzminec , Rasinja , Betonara i mnoge druge manje vode.Sve ove stajaćice uz netaknutu prirodu bogate su slatkovodnim vrstama riba već pomenutih u rijeci Dravi a naročito pastrvski grgeč, zlatni i crveni karas, sunčarka i druge.Sve navedene vode obiluju kapitalnim i trofejnim primjercima ribljih vrsta.

Zbog tolikog bogatstva ribljeg fonda na vodama se svakodnevno može vidjeti na desetke ribolovaca . Uz rekreativni ribolov na našem području značajno je zastupljen i natjecateljski sportski ribolov. Klubovi sudjeluju u ligaškim natjecanjima na nivou HŠRS , kao i na brojnim prijateljskim kup natjecanjima gdje se postižu značajni rezultati u svim kategorijama.

Gospodarenje vodama vrši Zajednica športsko ribolovnih klubova Koprivnica koja uz prirodno bogatstvo ribljeg fonda vrši i poribljavanje sa desetak tona konzumne ribe i ribljeg mlađa godišnje.

Sportski ribolov i ugodan boravak u netaknutoj prirodi mamac je svakom ribiču, a užitak je kad se na udici nađe kapitalni primjerak.

Informacije:

Dozvole i obavijesti:

Zajednica sportsko ribolovnih klubova Koprivnica

Ribolovni klubovi:
17 ribolovnih klubova u Koprivnici i okolici

www.zsrk-koprivnica.hr

SRC Rasinja – Demtrade d.o.o Koprivnica

Dozvole i obavijesti: 048 634 570

Ribočuvar: 098 901 31 80

www.rasinja.ribolov-koprivnica.com

Dnevnu dozvolu mogu kupiti ribolovci ako nemaju važeču ribolovnu dozvolu ili ako imaju važeću ribolovnu dozvolu HŠRS izdanu na drugim ribolovnim područijima ili stranu ribolovnu dozvolu. Dnevnu dozvolu mogu bez položenog ispita kupiti sve osobe te ribolovu pristupiti samo u pratnji osobe sa položenim ribičkim ispitom.

Kompletne informacije www.ribolov-koprivnica.com

Bistro na koprivničkim vodama ! !

Opširnije:
http://ribolov-koprivnica.com/informacije-za-ribolovne-vode-u-okolici-koprivnice/
3
Obavijesti / Obavijest korisnicima
« Zadnji post od Administrator u Listopad 12, 2017, 10:45:36 poslijepodne »
Poštovani korisnici!
Forum Ribolov Hrvatska više nije aktivan nakon 14 godina uspješnog rada.
 
Sve aktivnosti foruma preselili smo na Facebook.

Možete nas pronaći na grupi Ribolov Hrvatska

https://www.facebook.com/groups/crofishing/

Oglase možete objaviti na grupi Oglasi Ribolov Hrvatska

https://www.facebook.com/groups/840594772689778/
 Str: [1]