Održana završnica 62. Kupa u sportskom ribolovu na jezeru Jegeniš

Vijesti

jegenis4Završnica Kupa HŠRS za kadete Hrvatskog športskog ribolovnog saveza u lovu ribe udicom na plovak održana je od 1. do 3. srpnja na jezeru Jegeniš, točnije na novoj stazi za ribolovna natjecanja na Jegenišu. Odličan domaćin dvodnevnih natjecanja na jezeru Jegeniš bio je ŠRS Koprivničko-križevačke županije a kao potvrdu dobrog rada Hrvatski športsko ribolovni savez našoj je županijskoj organizaciji povjerio organizaciju natjecanja Kup Hrvatske za kadete na ovom području. Osim natjecanja organizirano je tijekom natjecanja polaganje ispita za nove suce društvenog i državnog ranga za disciplinu lova ribe udicom na plovak.

Ovo je na području naše županije već drugo natjecanje Kupa Hrvatske jer je 58. Kup organizirao Hrvatsko športski ribolovni savez  sa klubovima iz Bjelovara 2012. godine na jezeru u Rasinji gdje  su nasupili kao i sada najbolji mladi ribolovci iz svih djelova Hrvatske.

Otvorenje  62. Kupa Hrvatske održano je na jezeru Šoderica gdje je  bio  organiziran kamp za sve sudionike natjecanja.  Natjecanje je otvorio predsjednik HŠRS-ajegenis1 g. Vladimir Sever.  Otvorenju su bili nazoćni dožupan Ivan Pal, načelnik Općine Legrad g.  Ivan Sabolić  I predsjednik Zajednice sportova županije g. Stanko Lovković.

Nakon otvoreenja slijedile su pripreme svih ekipa i natjecatelja. Prvi dan natjecanja u subotu 2. srpnja održano je po jako vrućem vremenu dok je drugi dan naglo zahladilo te se lovilo po vjetrovitom vremenu što je otežavalo ribolov.

Kod kadetkinja najbolje rezultate postigla je ekipa ŠRD Glavatica Pfeifer Sensas Prelog sa 7178 gr i 14 bodova, drugo mjesti ekipa ŠRD Klen Sveta Marija sa 3170 grama i 28 bodova, a treće mjesto osvojila je ekipa ŠRD Šaran Zaprešić sa 2991 grama i 29 boda.

Pojedinačno najbolje rezultate u kategoriji kadetkinja ostvarile su Simona Vlašić iz ŠRD Glavatica Pfeifer Sensas Prelog sa 4276 gr i 3 sektorska  boda ispred OLYMPUS DIGITAL CAMERAEmme Činčurak iz ŠRD Karas Ilok koja je ulovila 1471 gr. i ostvarila isto 3. boda u sektoru. Treća je bila Katarina Rojko iz ŠRD Glavatica Pfeifer Sensas Prelog sa 1837 gr. i 4 boda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrvo mjesto u kategotiji kadeta osvojila je ekipa ŠRD Glavatica Pfeifer Sensas Prelog sa 5865 gr. i 18 boda , drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD Klen iz Nove Gradiške sa 5311 gr. i 29 bodova. Treća je bila ekipa ŠRD Šaran Zaprešić sa 5872 gr. i 41 bodom.

Pojedinačno najbolji rezultat u kategooriji ostvario je Matija Orehov iz  ŠRD Glavatica Pfeifer Sensas Prelog sa 2275 gr. i 3 boda ispred Filipa Mulc iz  ŠRD Klen Nova Gradiška sa 2112 gr. i 3 boda. Treći pojedinačno bio je Luka Florijanić iz ŠRD Varaždin Interland sa ostvarenih  2869 gr. i 4. sektorska boda.

Na 62. Kupu nastupilo je 33 ekipe, 20 u muškoj i 13 u ženskoj konkurenciji. Boje naše županije branile  su kadeti ŠRK-a Đelekovec, ŠRK-a Torčec i ŠRK-a Bistra Repaš te kadetkinje Podravke.

U kategoriji kadetkinja ŠRK Podravka osvojila je odlićno 7. mjesto. dok je pojedinačno najbolje plasirana bila Lorena Blažek na 7. mjestu.

U kategoriji kadeta ekipa ŠRK Đelekovec osvojila je 8. mjesto te je bila najbolje plasirana naša ekipa. Pojedinačno najbolji je bio Filip Pivar iz ŠRK Đelekovec na 16. mjestu.  Ekipa ŠRK Štuka Torčec osvojila je 11. mjesto dok je ekipa ŠRK Bistra Repaš osvojila 17. mjesto.

Proglašenje pobjednika održano je u Koprivnici, u Hotelu Podravina. Nagrade, medalje i pehare HŠRS-a najboljim natjecateljima uručili su Pročelnik u gradu Koprivnica, g. Darko Ledinski, Predsjednica Općinskog vijeća Legrada g. Snježana Kuzmić, tajnik zajednice sportova županije g Branko Zorko, predsjednik Županijskog ribolovnog saveza g. Ivan Petak I predsjednik Zajednice ribolovnih klubova  Koprivnica g. Ivica Sabolić.  Osim peharta I medalja najbolji natjecatelji nagrađeni su slikama g. Ivana Lekčevića. Za uspješnu organizaciju 62.  Kupa HŠRS-a  Županijski ribolovni savez nagrađen je Plaketom dok je istu za suorganizaciju 62. Kupa primila Koprivničko-križevačka županija i Nexe grupa.

Sljedeće 2017. najmlađi hrvatski ribolovci ukrstit će štapove u Topolju u Baranji.

Ribolov Hrvatska

Tekst: Mirko Hanžeković

Foto: Siniša Slavinić, Ivan Herman
jegenis3 jegenis5 jegenis6 jegenis7

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA